Valentí Junyent no creu que CDC hagi de canviar les sigles

En una entrevista a la Xarxa de comunicació local, l'alcalde de Manresa considera que "la història, el passat, sempre ha d'estar present"

Redacció
21 de gener del 2016
Actualitzat a les 14:19h
1200_1453382088Sin_ttulo-6_copia
1200_1453382088Sin_ttulo-6_copia

Vídeo: La Xarxa de comunicació local

L'alcalde de Manresa per CDC, Valentí Junyent, creu que la formació no hauria de canviar les sigles. Una decisió que s'haurà de prendre en el congrés que Convergència celebrarà al juny. Segons Junyent "la història, el passat sempre ha d'estar present, per tant, no té per què canviar de sigles". I ha posat un exemple gràfic de les conseqüències que pot tenir un canvi de nomenclatura: "la meva mare, que ha sigut votant de Convergència tota la vida, ja no sap què ha de votar perquè li han canviat les sigles dues vegades, amb Junts pel Sí i Democràcia i Llibertat".

Sobre el futur de CDC i el desgast de la formació, Junyent ha dit que "totes les marques poden esdevenir diferents a partir de les imatges que ofereixen i per a mi la imatge del president de CDC, Artur Mas, és una garantia total perquè es pugui fer una evolució de la mateixa marca, amb trets propis de l'època que estem vivint, o que se'n plantegi una altra".

En declaracions a "L'entrevista" de La Xarxa, l'alcalde de Manresa ha valorat l'acord assolit per Junts pel Sí i la CUP per recuperar la paga extra suprimida als funcionaris de la Generalitat el 2012. Tot i això, Junyent sosté que "els ciutadans agrairien que els acords no es forcessin tant fins a l'últim segon".

Pel que fa a la ciutat de Manresa, l'alcalde ha explicat que una de les seves prioritats és millorar les comunicacions amb Barcelona i hi treballaran al costat de la Generalitat. Junyent ha anunciat que el consell d'alcaldes del Bages es reuneix demà amb el nou conseller de Territori, Josep Rull, a qui demanaran el desdoblament de la C-55, així com millores en les bonificacions dels peatges de la C-16. En aquest sentit, el batlle ha explicat que de moment no emprendran accions legals contra la concessionària de l'autopista, tot i que consideren que el contracte és abusiu. "Qualsevol plantejament contundent necessita la conversa de demà amb el conseller Rull. Esperem que es pugui avançar en acords".

Per millorar la línia de Rodalies, l'alcalde ha explicat que tot passa per "fer una inversió seriosa al túnel de Montcada i repensar la gestió específica de la xarxa de Rodalies en el tram Terrassa-Manresa", ha afegit.