Josep Ramon Bosch considera que el delicte d'amenaces ha prescrit

L'expresident de Societat Civil Catalana es nega a declarar al jutjat de Manresa, sobre la imputació per haver intimidat diverses personalitats catalanes a través d'un perfil fals de Facebook

L'expresident de SCC Josep Ramon Bosch i el seu advocat, Josep Maria Fuster-Fabra, arriben als jutjats de Manresa.
L'expresident de SCC Josep Ramon Bosch i el seu advocat, Josep Maria Fuster-Fabra, arriben als jutjats de Manresa. | Drets
Estefania Escolà/Mar Martí
20 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:46h

L'expresident de SCC Josep Ramon Bosch i el seu advocat, Josep Maria Fuster-Fabra, arriben als jutjats de Manresa. Foto: Drets


L'expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha estat citat avui a declarar al Jutjat d'Instrucció número 3 de Manresa en qualitat d'imputat, arran de la querella per delicte d'amenaces i injúries que va interposar l'associació d'advocats Drets en representació de l'actor Toni Albà el passat mes de setembre.

Bosch havia de donar explicacions davant de les autoritats judicials sobre les amenaces i injúries proferides contra nombroses personalitats catalanes des del perfil de Facebook de "Fèlix de Sant Serní de Tavernoles", però s'ha acollit al dret de no declarar. En declaracions als mitjans qui sí que ha intervingut ha estat el seu advocat per al·legar que el delicte ha prescrit perquè els comentaris amenaçadors i injuriosos daten de 2012, però en cap moment no n'ha negat l'autoria.

Per Drets, l'argument de la prescripció del delicte no és vàlid ja que consideren que la injúria es perllonga mentre els comentaris estan penjats a les xarxes, i això va ser fins aquest passat mes de setembre, quan es va eliminar el perfil arran de la querella de Drets.

El president Sergi Blázquez, que ha estat present als jutjats amb altres companys de Drets, ha destacat que l'argument de la prescripció utilitzat per l'advocat de Bosch  és "en certa manera una assumpció de la responsabilitat, ja que si algú és innocent no al·lega prescripció sinó que demana que s'investigui per demostrar que no té relació amb els fet que se li imputen".

Al perfil presumptament gestionat per Bosch s'hi publicaven, des de l'any 2012, missatges amenaçadors contra persones que s'han posicionat a favor del dret a decidir dels catalans, com Toni Albà, Pilar Rahola, Hilari Reguer, Santiago Vidal, Arcadi Oliveras, Artur Mas o David Fernández. Es tracta de missatges profundament injuriosos que contenen odi visceral envers aquestes persones i que són constitutius dels delictes d'amenaces i injúries tipificats als articles 169, 170, 205, 208 i 209 del Codi Penal.

Molt poc després de la interposició de la querella, el jutjat d'instrucció número 3 de Manresa ja va obrir diligències prèvies contra Josep Ramon Bosch. Tot i que el perfil de Facebook va ser eliminat poques hores després de presentar-se la querella, Drets disposava d'una acta de navegació certificada que en demostrava l'existència i que va fer arribar a la causa oberta als jutjats. 

Josep Ramon Bosch va dimitir de president de Societat Civil Catalana pocs dies després de la presentació de la querella, el passat 29 de setembre. Drets espera que la justícia arribi fins al final i tothom conegui qui és veritablement Josep Ramon Bosch, cara visible del moviment unionista més radical.
Arxivat a