Manresa congela les tarifes del transport públic per al 2016

El consistori manté per al 2016 les tarifes de bus urbà als mateixos preus que l'any anterior

Les tarifes del bus urbà de Manresa mantenen els mateixos preus que l'any passat.
Les tarifes del bus urbà de Manresa mantenen els mateixos preus que l'any passat. | Think.
Redacció
20 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:54h

Les tarifes del bus urbà de Manresa mantenen els mateixos preus que l'any passat. Foto: Think.


L'Ajuntament de Manresa informa que les tarifes del servei de bus urbà no varien aquest 2016 i es mantenen al mateix preu que es va establir per al 2015. Així, el preu de la targeta T10 (deu desplaçaments amb transbordament gratuït entre línies) es manté en 7,95 euros, la TMes (vàlida per 30 dies des del primer dia que és utilitzada) també continua al preu de 42,20 euros, i el bitllet senzill es manté en un cost de 2,15 euros.

Les targetes adquirides el 2015, vàlides fins el 29 de febrer 

El 29 de febrer acaba la vigència de les targetes adquirides el 2015. A partir de l'1 de març, les targetes caducades (sense estrenar) es podran bescanviar a l'Estació d'autobusos i a les oficines de Manresa Bus, al carrer d'Artés núm. 15 (polígon industrial Els Dolors). La data màxima per bescanviar un títol caducat serà el 30 de juny de 2016.

Renovació de la T-Bonificada

D'altra banda, l'Ajuntament de Manresa recorda a tots els usuaris de la T-Bonificada que han de renovar el carnet i la targeta abans de l'1 de març d'enguany si volen continuar gaudint dels avantatges d'aquest servei.

Per tal de fer la renovació, els usuaris han de dirigir-se a la l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Manresa (plaça Major,1). Igualment i per facilitar el tràmit, es pot demanar cita prèvia trucant al 010, on s'informarà sobre els requisits i la documentació que cal presentar.

La T-bonificada és una targeta que dóna dret als usuaris a viatges gratuïts il·limitats en el bus urbà de Manresa i es renova anualment amb un cost de 6 euros el carnet i 6 euros la targeta, que es poden pagar  directament a les oficines de l'Ajuntament (plaça Major, 5).  

A partir de l'1 de març, aquells titulars de T-bonificada que no  disposin de la targeta 2016 hauran de pagar el bitllet per accedir al  servei.

Títols integrats

A banda dels títols propis del servei urbà, també es poden fer servir al bus urbà la resta de targetes integrades, com ara:

T-12: per a nens i nenes de 4 a14 anys, permet utilitzar el servei de bus urbà de forma il·limitada i gratuïta. La targeta té un cost d'emissió i gestió de 35 euros que només s'aplica en la seva primera emissió.

T-10 integrada de 1 zona: permet utilitzar el servei de bus urbà i interurbà de 1 zona amb la mateixa validació. Té un cost de 9,95 euros.

T-jove: títol personal i intransferible, per a joves menors de 25 anys amb un nombre il·limitat de viatges integrats en 90 dies consecutius. De una zona té un cost de 105 euros.

T-trimestre bonificada per persones en situació d'atur. Per una zona té un cost de 29,85 euros.