Antoni Llobet, nou secretari de Polítiques Educatives

L'actual regidor d'Ensenyament, Universitats i Habitatge de l'Ajuntament de Manresa es convertirà en el número 3 de la consellera Meritxell Ruiz, just al costat de la secretària general

Antoni Llobet.
Antoni Llobet. | Pere Fontanals
Redacció
18 de gener del 2016
Actualitzat el 19 de gener a les 9:30h

Antoni Llobet, en una foto recent. Foto: Pere Fontanals


L'actual primer tinent d'alcalde i regidor d'Ensenyament, Universitats i Habitatge de l'Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet, es convertirà en el número 3 de la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, gairebé de costat a la secretària general del Departament, Maria Jesús Mier. Concretament, el manresà serà el màxim responsable de la Secretaria de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat que actualment ocupa Joan Mateo.

Les funcions de la Secretaria són molt extenses, entre les que destaquen l'impuls dels plans i els programes educatius; l'elaboració de propostes en matèria d'ordenació i innovació; dirigir la inspecció, o coordinar, entre d'altres, l'oferta educativa, la participació en projectes internacionals, les beques, la tecnologia, el transport escolar o els menjadors. Al seu càrrec tindrà les direccions generals de Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional. També dirigirà les àrees de tecnologia, llengües, inspecció i atenció a la família i a la comunitat educativa.

Llobet va ser durant el darrer any i mig de l'anterior legislatura director general de centres públics de la Generalitat. En aquella ocasió va mantenir les seves atribucions al govern de la ciutat i va renunciar al seu sou com a membre de govern.

El canvi de govern que es farà efectiu a Manresa a partir de dijous gràcies a l'acord entre CDC i ERC gairebé no l'afecta respecte de les seves funcions anteriors. Manté les regidories que tenia, i només passa de ser segon tinent d'alcalde en comptes de primer. Ara caldrà veure com queda després d'aquesta responsabilitat en el govern de Puigdemont.