El grup litearari Cornèlia Abril presenta a la Papers «He d'anar-me'n»

És una publicació que inclou set històries de dones que, per circumstàncies de la vida han de prendre decisions i enfrontar-se al seu destí

Redacció
18 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:48h
Són vuit dones. "Vuit ànimes", diuen elles, que conformen una sola persona, la Cornèlia Abril, que és la que porta el nom del seu grup literari. Elles són Carmen Sanzsoto, Marta Pérez, Matilde Nuri, Montserrat Medalla, Pepa Bagaria, Mercè Bagaria, Sílvia Armangué i Maria Cirera (les dues darreres són manresanes) i han publicat el llibre "He d'anar-me'n", editat per l'Editorial Els Llums, que inclou set històries narrades amb la voluntat de retratar universos particulars sempre a partir d'un únic fil conductor: com i fins a quin punt les circumstàncies de la vida obliguen a prendre decisions i a enfrontar-se al destí. Una confrontació crucial pel que fa a la descoberta de la veritat i al creixement dels personatges protagonistes.

"He d'anar-me'n" incorpora temes presents en la societat actual com ho són els trastorns alimentaris, l'aïllament social, la hipocresia, la incomunicació, els maltractaments en la parella, la lluita per la custòdia dels fills, el càncer, les restriccions de la minusvalidesa i els sentiments que marquen l'existència, com l'amor i el desamor.

Cadascun dels relats està acompanyat d'un poema i d'una pintura dins un llenç, obra de Carme Sanzsoto. El pròleg del llibre és a càrrec de la poetessa i novel·lista Olga Xirinacs.

La presentació d'"He d'anar-me'n" es durà a terme a la llibreria Papers de Manresa, aquest dissabte 23 de gener, a les sis de la tarda.