Joves escoltes crearan consciencia sobre drets humans i desigualtats

Una de les pancartes dissenyades pels escoltes i penjada al carrer Sant Miquel.
Una de les pancartes dissenyades pels escoltes i penjada al carrer Sant Miquel. | Mar Pradell.
Redacció
17 de gener del 2016
Actualitzat el 19 de gener a les 20:41h

Una de les pancartes dissenyades pels escoltes i penjada al carrer Sant Miquel. Foto: Mar Pradell.


Aquest dilluns 18 de gener les unitats de Truc (joves de 17 a 19 anys) dels Agrupaments Escoltes i Guies Antoni Gaudí i Cardenal Lluch de Manresa han començat a fer visible un projecte que porten temps preparant amb la col·laboració de l'ONG Metges del Món. Aquest projecte té com a objectiu conscienciar i fer reflexionar als joves i adults de Manresa sobre els drets humans i les desiguals relacions de poder entre persones de diferent sexe, raça, edat, diversitat funcional o de classe.

Amb aquest objectiu, els joves escoltes i els guies han dissenyat sis pancartes que penjaran al carrer Sant Miquel de Manresa. Paral·lelament, situaran a diversos comerços d'aquest carrer (Dos de Piques, Tot a Pes, La Casa del bacallà, Forn de pa Montlló i al Bar Toni's) urnes amb butlletes preparades, en les quals els ciutadans podran fer les seves reflexions i proposar solucions per Manresa sobre els temes plantejats a les pancartes.

Per dinamitzar l'activitat, el dia 23 de gener a la tarda, els joves “trucs” seran a la Plana de l'Om. I el dissabte dia 30 de gener, a la tarda, organitzaran la cloenda del projecte on, entre d'altres, es construirà un mural amb els suggeriments i reflexions recollides durant els dies anteriors.

Mitjançant aquest mural i la documentació audiovisual, recollida durant la preparació i realització, pretenen lliurar els resultats a la ciutadania i a l'Ajuntament de Manresa per tal que quedi constància d'aquest projecte. L'origen d'aquest projecte prové d'una activitat que es va dur a terme el cap de setmana del 14 i 15 de novembre a Santpedor. En aquesta activitat, conduïda per integrants de Metges del Món, els joves dels dos agrupaments escoltes i guies van poder reflexionar sobre l'impacte dels drets humans en els joves i en la societat actual i també van concloure la necessitat de traslladar les seves inquietuds a la societat manresana.

L'escoltisme treballa arreu del territori per educar en valors de convivència i igualtat, i una manera de fer-ho és el mètode de projectes de transformació social. Així doncs, el jovent escolta i guia manresà ha escollit l'espai públic com a escenari per intercanviar idees, i la participació ciutadana com a motor de canvi.