Santpedor obre l'adjudicació de set parcel·les d'horts urbans

Santpedor comença el procés d'adjudicació de set horts urbans.
Santpedor comença el procés d'adjudicació de set horts urbans. | AjSTP
Redacció
16 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:12h

L'ajuntament de Santpedor adjudicarà set parcel·les del total de 22 amb que compten els horts urbans municipals, inaugurats la primavera del 2014. Els termes d'aquesta nova convocatòria són els mateixos que en l'anterior procés d'adjudicació. El termini per poder presentar les sol·licituds finalitza el 15 de febrer. La sol·licitud es pot fer presencialment, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, a la planta baixa de l'ajuntament.

La convocatòria es va aprovar a la darrera Junta de Govern amb l'objectiu d'adjudicar quatre parcel·les noves que s'havien habilitat i tres més que no s'havien renovat. L'anunci de la convocatòria pública es pot consultar a la pàgina web de l'ajuntament, a través d'aquest enllaç.

Els horts urbans estan ubicats en una finca de 3 hectàrees, de titularitat municipal, situada al sector del carrer Arenes que actualment compta amb un total de 22 parcel·les amb superfícies que oscil·len entre 133 als 146 metres quadrats. Els horts estan oberts a persones, majors de 18 anys, però també poden sol·licitar una parcel·la entitats amb finalitat pedagògica, terapèutica o social així com qualsevol centre educatiu de Santpedor. Els criteris bàsics per a la sol·licitud estableixen una única petició per unitat familiar, no disposar de cap altre terreny de conreu a Santpedor i comarca i estar empadronat al municipi amb 3 anys d'antiguitat. 

El projecte dels horts urbans de titularitat municipal es va posar en marxa l'any 2015 amb l'objectiu crear una espai d'interrelació entre persones a partir de la promoció dels valors tradicionals del conreu de la terra, com ara la sostenibilitat i l'ecologia. Partint d'aquestes premisses, es va elaborar un reglament que també tingués en compte la funció social i d'integració de l'activitat. 
Arxivat a