Els Mossos posen en marxa un dispositiu per reduir els accidents al tram sud de la C-55

El pla d’actuació consistirà en un increment dels controls de velocitat, alcoholèmia, transports i casc i cinturó, a més de punts estàtics en dies de pluja. Des de primers d’any tres persones han perdut la vida en el tram entre Manresa i Monistrol de Montserrat.

Redacció
29 d'abril del 2009
L’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Central de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra ha posat en marxa un dispositiu per intentar reduir el nombre d’accidents de trànsit al tram sud de la C-55, entre Manresa i Monistrol de Montserrat.
 
Durant tres mesos, es durà a terme en aquest tram controls de velocitat, d’alcoholèmia, de casc i cinturó i de transports. A més, es muntaran punts estàtics de control els dies en què les condicions meteorològiques siguin adverses, com ara amb pluja, i s’incrementarà el patrullatge amb cotxes i motocicletes per aquesta carretera.
 
Els Mossos d’Esquadra han cregut convenient planificar i executar aquest pla d’actuació arran de l’increment d’accidents amb víctimes mortals que s’han produït darrerament en aquest tram de la C-55, concretament entre els quilòmetres 11,5 i 31. Des de primers d’aquest any, 3 persones hi ha perdut la vida, a les quals s’ha d’afegir una més el mes de desembre del 2008. Aquesta tendència contrasta amb 10 mesos (de febrer a novembre de 2008) sense cap mort en aquest tram de carretera.
 
Els controls es faran amb vehicles logotipats i de paisà, especialment els caps de setmana. I és que dels 36 accidents que hi ha hagut enguany en aquest tram de vial, 16 ho han estat en dissabte o diumenge. Les causes principals majoritàries han estat la velocitat inadequada, no respectar la distància de seguretat i les distraccions. Els quatre accidents mortals han tingut lloc als punts quilomètrics 15 (el de 2008), 19, 22 i 27.
 
Amb aquest pla d’actuació es pretén reduir la velocitat de circulació dels vehicles pels punts conflictius, reduir la indisciplina viària i disminuir l’accidentalitat. Des de Mossos s’aplicarà la tolerància zero en la impunitat de determinades conductes antireglamentàries que afavoreixen la percepció d’inseguretat i són generadores de molts accidents de trànsit.