Autema admet «errors» en els peatges, però en responsabilitza la Generalitat

La concessionària aclareix que la tecnologia provisional que ha fet instal·lar Territori i Sostenibilitat per aplicar les bonificacions des del 4 de gener "no funciona"

Pere Fontanals
14 de gener del 2016
Actualitzat el 23 de gener a la 1:05h
Cabines de cobrament de l'autopista Terrassa - Manresa.
Cabines de cobrament de l'autopista Terrassa - Manresa. | Pere Fontanals

Cabines de cobrament de l'autopista Terrassa - Manresa. Foto: Pere Fontanals


Autema, la concessionària de l'Autopista entre Terrassa i Manresa ha admès aquest dijous a Manresainfo.cat que la tecnologia provisional que s'ha instal·lat als arcs dels peatges per portar a terme els descomptes i gratuïtats que són aplicables des del passat 4 de gener "no funciona" i provoca "errors". L'empresa, però, s'ha tret de sobre tota responsabilitat i ha aclarit que la instal·lació d'aquesta tecnologia "és un encàrrec directe de la Generalitat", en referència a Territori i Sostenibilitat, i que "nosaltres només en som tenidors".

Els responsables d'Autema han explicat al diari que "la tecnologia que funciona ara mateix als arcs dels peatges és provisional i la definitiva no estarà instal·lada fins al setembre". Segons expliquen "Autema estava preparant tot el sistema de bonificacions per a que es comencessin a instal·lar a partir de setembre, i la Generalitat ens va avisar que s'havien de començar a aplicar a partir de gener i que de la tecnologia se n'ocupaven ells".

Tot i així, des d'Autema volen tranquil·litzar els usuaris de l'autopista. "Si els conductors miren l'extracte del seu Teletac a mig mes veuran els apunts de peatge sencers, sense bonificacions", aclareixen, "però de cara a finals de mes, abans no es faci el càrrec en compte, es descomptarà la part de descompte o gratuïtat que toqui".

Aquesta part de l'explicació coincideix amb la versió que aquest mateix dijous ha ofert el Consell Comarcal del Bages després de fer les respectives consultes. Cal recordar que l'enrenou provocat pel sistema de descomptes del peatge va esclatar dimecres per la queixa que diversos usuaris van vehicular a través de la FAVM.
Arxivat a