La Delegació de Govern paga les costes a l'Ajuntament per la sobirania fiscal

El Jutjat va condemnar la institució espanyola a abonar al consistori 5.464 euros de les despeses processals que es derivaven del recurs que havien presentat contra la moció a favor de la hisenda pròpia

Redacció
14 de gener del 2016
Actualitzat a les 19:37h
La Delegació del Govern de Catalunya ja ha pagat a l'Ajuntament de Manresa les costes processals amb que va ser condemnada després que desistís en la impugnació de la decisió del ple de març de 2013 a favor de practicar la sobirania fiscal. El Jutjat Contenciós Administratiu número 13 de Barcelona ha informat al consistori que la delegació de govern ha consignat els 5.464,23 euros amb que van ser taxades les costes processals que havia practicat l'ajuntament.

Cal recordar que el març de 2013, el ple de l'Ajuntament de Manresa votava una moció proposada per l'AMI a favor de portar a terme la sobirania fiscal ingressant els impostos (IRPF i IVA) a l'Agència Tributària Catalana. La Delegació del Govern espanyol a Catalunya, encapçalada per María de los Llanos de Luna, va recórrer els acords de plens similars que s'havien adoptat a diferents municipis, entre els quals Manresa.

Un any després, l'octubre de 2014, atès que les sentències que anava dictant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya donaven la raó als ajuntaments, la Delegació del Govern va desistir de continuar endavant amb el contenciós contra el consistori manresà, a fi d'estalviar-se les costes processals. Malgrat la retirada del recurs, la Delegació del Govern va ser condemnava a abonar les costes que havia tingut fins el moment l'Ajuntament de Manresa, que va quantificar en 5.464 euros. 

Llavors, la institució espanyola va impugnar aquesta quantitat en considerar-la excessiva, però el Jutjat Contenciós Administratiu 13 de Barcelona va fallar-hi en contra el passat 9 d'abril. Segons la resolució del jutjat a la que va tenir accés Manresainfo.cat, davant la impugnació de la Delegació del Govern, el jutjat de Barcelona va adreçar al Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona les actuacions practicades per l'advocat Enric Aloy perquè n'emetés el corresponent informe, que va considerar la minuta presentada com a "proporcionada".

Finalment, aquest 7 de gener, el Jutjat ha comunicat a l'Ajuntament que la Delegació de Govern ha consignat els 5.464 euros, dividits en 5.122 euros de la minuta, més 342 euros del procurador.