La Cambra lamenta que el Bages no hagi presentat cap candidatura per acollir l’aeroport corporatiu

La institució, que ha liderat el procés perquè la comarca opti a acollir aquesta infraestructura, agraeix la implicació que ha aconseguit per part del teixit econòmic local.

Redacció
29 d'abril del 2009
Acabat el termini establert per la Generalitat per presentar propostes d’ubicació per al futur aeroport corporatiu de la Catalunya Central, la Cambra de Comerç de Manresa lamenta que no n’hi hagi cap a la comarca del Bages. En els darrers mesos, la institució ha treballat perquè el Bages opti per acollir aquesta infraestructura, que creu fonamental per a la dinamització econòmica del territori.

En tot aquest procés, la Cambra ha aconseguit la implicació del teixit econòmic, empresarial i professional bagenc, però no ha estat possible comptar amb el mateix suport per part dels polítics i les institucions del món local.

La Cambra vol assenyalar que de totes les ubicacions possibles al Bages, cap compleix al 100% els requisits marcats pel procediment engegat des de la Generalitat.  Des de la institució es creu que si cap de les candidatures presentades compleix els requeriments mínims, el procés hauria de ser declarat desert, en  coherència amb l’esperit, la legalitat i el principi d’igualtat i pública concurrència de la convocatòria.

La Cambra també es mostra crítica amb el fet que es deixi a decisió de la iniciativa local la ubicació d’una infraestructura estratègica i d’abast nacional, ja que suposa una renúncia implícita a aquelles millors possibles ubicacions que no hagin gaudit, per les raons que sigui, del suport inicial dels ens locals on es situen.

La Cambra de Comerç de Manresa ha fet arribar al departament de Política Territorial i Obres Públiques aquestes observacions juntament amb l’estudi de totes les possibles ubicacions al territori de la seva demarcació i s’està a l’espera dels nous passos que faci la Generalitat en aquest procés.

Resums sobre l'aeroport a la Catalunya Central:
- Resum de notícies relacionades amb l'aeroport empresarial.
- Resum de notícies relacionades a Osona.com.