La CUP dubta que l'entrada d'ERC al govern aporti millores socials

La formació tem que les modificacions obeeixin "més a dinàmiques internes i partidistes que no pas a les necessitats reals dels serveis"

Redacció
13 de gener del 2016
Actualitzat el 16 de gener a les 0:55h
La Candidatura d'Unitat Popular de Manresa ha fet públic un comunicat de valoració de l'entrada d'ERC a l'equip de govern de l'ajuntament. La candidatura rupturista, que a partir d'ara serà el primer partit de l'oposició, considera que amb l'entrada dels regidors republicans al govern el Ple de l'ajuntament perdrà diversitat. La majoria absoluta CDC-ERC significarà que, a partir d'ara, totes les mesures proposades per l'equip de govern "quedaran aprovades, i per tant no caldrà l'entesa amb la resta de grups". Aquesta manca de necessitat de consens "empobrirà la riquesa del Ple, tot i que des del pacte del Balç, ERC no ha exercit d'oposició real al Ple de Manresa pel que refereix a temes de ciutat". "Al llarg d'aquests darrers mesos totes les proposicions de CiU han tirat endavant amb el vistiplau d'ERC, que en cap cas ha posat pegues a les propostes, i sempre ha elogiat la gestió feta pel govern de CiU, tot demostrant que el seu model de ciutat és el mateix", ha fet notar la CUP.

La CUP també ha mostrat la seva preocupació per "l'augment de càrrecs a l'equip de govern", i a l'espera de veure com es trasllada al cartipàs, ha recordat que en el debat del pressupost "ja va expressar la seva oposició a que aquests canvis signifiquin una major depesa en sous".

Pel que fa a les polítiques municipals, la CUP no creu que l'entrada d'ERC al govern "possibiliti cap mena de gir social", ja que els diversos governs en que han participat CDC o ERC a la ciutat, "han dut a terme polítiques molt similars a les actuals". La CUP no creu que hi hagi una voluntat real de canvi, "com ha quedat palès en l'aprovació conjunta del darrer pressupost, absolutament continuista amb els que CiU ha fet els darrers 4 anys". De fet, la candidatura independentista dóna per fet que l'entrada d'ERC tindrà "un impacte molt petit en la política municipal", ja que des de l'inici de la legislatura, CiU i ERC "han funcionat com un govern «de facto», i Esquerra s'ha limitat a un paper d'acompanyament" de les decisions de Convergència.

En aquest sentit, la CUP ha assegurat que continuarà fent el seu paper com a principal grup de l'oposició, "defensant un model de ciutat diferenciat del de CiU i ERC i centrat en la defensa dels interessos de les classes populars". L'oposició de la CUP, com fins ara, es basarà en la presentació de propostes alternatives i en la crítica a les polítiques municipals, amb l'objectiu de plantejar sortides a la crisi social que viu la ciutat.

Finalment, tot i no entrar a valorar un a un els canvis interns a les regidories, la CUP ha manifestat el seu temor a que les modificacions obeeixin "més a dinàmiques internes i partidistes que no pas a les necessitats reals dels serveis". La candidatura confia en que l'atomització de responsabilitats no acabi repercutint, com en altres ocasions, "en un pitjor servei a la ciutadania".