Indignació perquè Autema no aplica la gratuïtat en els peatges de la C-16

La FAVM explota en veure que la concessionària cobra els preus normals dels peatges en els trams i franges horàries acordades a les persones que han donat d'alta el TeleTac

Pere Fontanals
13 de gener del 2016
Actualitzat el 23 de gener a la 1:06h
La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, un dels principals actors en les reivindicacions per a la millora de la mobilitat al Bages sud, ha explotat aquest dimarts en comprovar que la concessionària de l'Autopista Terrassa Manresa (AUTEMA), continua cobrant el preu normal dels peatges en els dos sentits entre Manresa i Sant Vicenç, i Manresa i Terrassa de la C-16, sense aplicar ni els descomptes ni la gratuïtat com havia de fer des del passat 4 de gener.

Segons ha explicat el president de la FAVM, Enric Martí, diversos usuaris de l'autopista que van portar a terme els tràmits necessaris per optar a aquesta gratuïtat en les hores convingudes, "s'han trobat amb la desagradable sorpresa que han rebut els càrrecs en el TeleTac dels imports del preu normal del peatge, com si no tinguessin cap bonificació". Martí es pregunta "perquè l'usuari ha de suportar la càrrega dels peatges durant tot el mes?".

Per optar a la gratuïtat en el tram Manresa - Sant Vicenç, o en el descompte del 50% en el tram Manresa - Terrassa, els usuaris havien de donar-se d'alta i instal·lar al cotxe un TeleTac. A l'hora de la veritat, però, el TeleTac ha funcionat com un de normal i les vegades que els usuaris han passat pel peatge han estat carregats al TeleTac al ser preu normal.

Des de AUTEMA atribueixen el problema al fet que encara no han pogut automatitzar el procés de manera que l'arc detecti quins dels TeleTacs tenen dret de bonificació. L'empresa assegura que aquest inconvenient estarà solucionat aviat i que els descomptes s'aplicaran abans de fer el càrrec en compte.