Igualada-Òdena, únic candidat per acollir l'aeroport corporatiu a poques hores de tancar el termini de peticions

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques tanca aquest dimarts el termini de presentació de propostes per a l'emplaçament del futur aeroport corporatiu, cosa que suposarà una nova oportunitat per a potenciar el desenvolupament econòmic del territori, segons ha informat el departament.

Redacció
28 d'abril del 2009
De moment, a poques hores de tancar-se el termini, únicament s'ha presentat la candidatura defensada pels ajuntaments d'Igualada i Òdena. A partir d'aquest dimarts i durant un màxim de 45 dies, el departament analitzarà la 'viabilitat i idoneïtat' de la proposta. El Pla d'aeroports, aeròdroms i heliports preveu la construcció d'un aeroport corporatiu per descarregar l'aeroport del Prat d'aquests vols.

Aquesta és la primera vegada a l'estat espanyol que s'impulsa un procés participatiu d'aquestes característiques per tal de decidir la localització d'una infraestructura aeroportuària.

Aquest serà el segon aeroport promogut directament per la Generalitat, després de l'aeroport de Lleida-Alguaire, que ja està en el procés final de construcció i que té prevista la seva posada en servei a finals d'aquest any.

Resums sobre l'aeroport a la Catalunya Central:
- Resum de notícies relacionades amb l'aeroport empresarial.
- Resum de notícies relacionades a Osona.com.