Compte enrere per a les Jornades de patrimoni en perill al Bages

Es tracta d'una iniciativa que té el propòsit de buscar solucions a la degradació, descuit o falta de protecció que pateixen alguns elements del patrimoni de la comarca

Redacció
12 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:48h
El proper divendres 22 de gener s'iniciaran les Jornades de patrimoni en perill del Bages, una proposta ideada pel Centre d'Estudis del Bages, el Col·legi d'Arquitectes de la Catalunya Central, l'Arxiu Comarcal del Bages i el Museu Comarcal de Manresa que té el propòsit d'estudiar la situació dels elements del patrimoni del Bages que es troben en perill a causa de la degradació, el descuit, la ignorància o la falta de protecció per, d'aquesta manera, estudiar les línies de treball per buscar solucions o propostes que puguin contribuir a preservar, estudiar i conèixer el patrimoni de la comarca en qüestió.

És per això que s'han organitzat una sèrie d'activitats obertes a la població, que tindran lloc els dies 22, 23 i 30 de gener.

La primera (22 de gener) es durà a terme a la Sala d'Actes del Col·legi d'Arquitectes de Manresa a les vuit del vespre i consistirà en una conferència a càrrec de Mercè Tatjer Mir, que parlarà sobre Institucions, societst civil i treball en xarxa en la defensa del Patrimoni.

Dissabte 23, al mateix Col·legi d'Arquitectes, hi haurà 4 ponències de persones implicades en el patrimoni, en les quals exposaran les seves anàlisis i experiències sobre elements del patrimoni en perill i les accions per a la seva salvació. Els ponents seran Marc Torras i Serra -director de l'Arxiu Comarcal de Bages- que parlarà del patrimoni documental en perill al Bages; Francesc Vilà -director del Museu Comarcal de Manresa-, que es referirà al patrimoni artístic en perill al Bages; Jaume Perarnau -director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya-, que explanarà el patrimoni del paisatge industrial en perill, i Antoni Vilanova -president de l'Agrupació d'Arquitectes en Defensa de la Intervenció del Patrimoni Arquitectònic-, que farà al·lusió al patrimoni arquitectònic en perill al Bages. L'acte, que també comptarà amb una sessió de debat, començarà a les deu del matí.

Per acabar les Jornades, dissabte 30 de gener a les deu del matí es visitaran les colònies tèxtils del riu Cardener sota el guiatge d'Albert Fàbrega i Ester Llobet. L'activitat s'iniciarà a la colònia el Cortès.