La Coral Escriny repeteix el seu concert de Nadal a ritme de jazz

Serà aquest diumenge, a les set de la tarda, a l'Auditori de l'Església del Convent de Sant Francesc

Redacció
12 de gener del 2016
Actualitzat a les 9:44h
Més de 250 persones van assistir la nit de Nadal al primer dels dos concerts que la Coral Escriny de Santpedor va oferir durant les festes. La proposta innovadora de combinar cançons tradicionals nadalenques amb una segona part on el jazz va esdevenir el gran protagonista va generar expectació i el primer dels dos concerts previstos va lluir el cartell de "complet". Veient l'èxit de la proposta, el conjunt santpedorenc ha decidit repetir l'experiència i ha organitzat, per aquest diumenge 17 de gener a les set de la tarda, un altre passi del repertori per a tots aquells que volen tornar-lo a veure i pels que encara no l'han sentit. L'espectacle es durà a terme a l'Auditori de l'Església del Convent de Sant Francesc de Santpedor.

El concert començarà amb un seguit de cançons de temàtica nadalenca amb peces d'autors com Bernat Vivancos i amb harmonitzacions de nadales tradicionals fetes per compositors com Josep Vila i Casañas, Wolfram Buchenberg, Manuel Oltra i Ernest Cervera. La primera part clourà amb dues peces de compositors romàntics: Da nobis pacem, de Felix Mendelssohn i el Psalm 23 de Franz Schubert. Per aquesta primera part es comptarà amb l'acompanyament al piano del pianista santpedorenc Joel Díaz.

La segona part del concert la configurarà l'obra del compositor anglès Bob Chilcott (1955), "A Little Jazz Mass",  una versió de la llatina "Missa brevis" en cinc moviments que abracen diversos estils del llenguatge jazz. Acompanyaran aquesta obra un quartet de jazz format per Josep Cordobés a la bateria, Mònica Blanque al contrabaix, Clara Oliveres al saxo i Mateu Peramiquel al piano.

Nous reptes per aquest curs
L'obra "A Little Jazz Mass" no és l'únic repte de la formació. De cara a aquest 2016, la coral recuperarà el "Magnificat" de John Rutter, que es farà conjuntament amb el Cor Gregal de Barcelona i l'orquestra Camerata Bacasis i que es presentarà a Barcelona el mes de març i, seguidament, a l'Hospitalet i a Cornellà. Finalment, el darrer projecte del curs serà una producció conjunta amb l'Orfeó Manresà, encara pendent de concretar.
Arxivat a