El Documental del Mes projectarà «Grècia», amb testimonis de la crisi

Es tracta d'un retrat de la recessió grega a través de tres homes que decideixen agafar les regnes del seu destí

Redacció
11 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:01h
Dins del marc del cicle El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, es podrà veure aquest dijous, 14 de gener, a les vuit del vespre a l'espai Plana de l'Om de Manresa, "Grècia" d'Elena Zervopoulou, un retrat de la recessió grega a través de tres homes que decideixen agafar les regnes del seu destí per canviar-lo. 

Des de l'esclat de la crisi econòmica, Grècia ha aparegut de forma freqüent a les pantalles dels nostres televisors. Un país que, com el nostre, ha sigut colpejat per una forta recessió i unes mesures d'austeritat que han afectat una inmensa part de la població hel·lena. Tot plegat ha anat acompanyat de fortes protestes ciutadanes que demanaven més justícia social i poder viure una vida digna. Però mentre tot això passava, alguns grecs han decidit agafar les regnes del seu destí i buscar les solucions que el govern no ha estat capaç de donar-los. I han trobat que una nova forma de vida és possible.

Tres protagonistas retraten un dels moments més durs de la història recent de Grècia i, a la vegada, constitueixen tres exemples d'una lluita per un món diferent, basat en uns paràmetres que s'escapen de la lògica abusiva del capital. Un d'ells és en Giorgos, un home de 50 anys que va perdre la casa i es va veure forçat a viure al carrer. Mica en mica ha pogut anar refent la seva vida gràcies a organitzacions solidàries que ajuden a les persones sense sostre. Actualment ha començat a treballar per ajudar gent que es troba en la mateixa situació que va viure. 

Un documental on Grècia podria ser qualsevol país d'una Europa devastada per la crisi, i on l'oportunitat d'una vida de qualitat existeix i està fonamentalment a les mans dels propis ciutadans.