El projecte Visuals d’enguany tindrà com a eix temàtic la relació entre ciutat i natura

‘Manresa, ciutat i natura’ consta de 26 activitats, que es portaran a terme des de l’1 de maig al 12 de juny.

Redacció
28 d'abril del 2009
L’Ajuntament de Manresa té a punt una nova edició de Visuals, que enguany està centrat en la relació entre ciutat i natura a partir del treball conjunt de creadors i diferents entitats. El resultat és el cicle Manresa, ciutat i natura, que inclou 26 activitats que es portaran a terme des de l’1 de maig al 12 de juny.

Visuals és un projecte que va néixer l’any 2006 per apropar el món audiovisual a la ciutadania i donar suport a les iniciatives del creadors. L’any passat se li va donar un nou enfocament –relacionar-lo a una temàtica concreta, en aquella ocasió la fàbrica– que s’ha mantingut en aquesta edició.

En aquesta nova edició de Visuals, s’ha volgut treballar la relació entre ciutat i natura per potenciar la reflexió sobre aquest binomi. Manresa i el seu entorn posseeix un important patrimoni natural que ha condicionat el seu paisatge, el seu urbanisme i l’activitat dels seus ciutadans i ciutadanes. L’objectiu de les activitats proposades és que la ciutadania conegui millor aquest entorn i pugui reflexionar sobre el seu futur.

Manresa, ciutat i natura és el resultat de la suma d’esforços de diferents xarxes ciutadanes. Per una banda, creadors audiovisuals, fotogràfics i plàstics. Per l’altra, diferents col•lectius i entitats vinculades a la protecció i divulgació del medi ambient. El resultat és un programa que mostra la suma de les diferents visions que sobre aquest tema aporten estudiosos, tècnics, artistes, veïns i veïnes de la nostra ciutat,...

El programa Manresa, ciutat i natura presenta 26 propostes en diferents espais de la ciutat. Unes propostes coherents directament lligades amb la temàtica del cicle i que són el fruit d’una gran participació. També cal destacar que es tracta de propostes transversals, que han permès posar en contacte entitats lligades amb el món de la imatge i l’audiovisual, amb altres de l’àmbit natural i mediambiental. El programa inclou propostes adreçades a diferents franges d’edat, des d’infants a gent gran, i a diferents col•lectius.