Unes 200 persones demanen a Manresa un acord de govern

Tot i alguna excepció d'ERC, a l'acte convocat per l'ANC no hi havia cap representant ni de Convergència ni de la CUP

Pere Fontanals
06 de gener del 2016
Actualitzat a les 21:00h
Gairebé 200 persones s'han concentrat a Manresa per demanar un govern.
Gairebé 200 persones s'han concentrat a Manresa per demanar un govern. | Pere Fontanals

Gairebé 200 persones s'han concentrat a Manresa per demanar un govern. Foto: Pere Fontanals


Tot i fer la convocatòria al migdia, unes dues-centes persones han assistit aquest dimecres, dia de Reis, a la concentració convocada per l'ANC del Bages i la del Moianès per instar a Junts pel Sí i la CUP a arribar a un acord per formar govern. Estelades, crits de "volem govern" i d'independència han estat els protagonistes d'una concentració que, tal i com ha admès el propi president de l'ANC Bages, Josep Emili Puig, "gairebé no necessita paraules". La concentració ha estat principalment de caire social i excepte algun representant d'ERC, no s'ha comptat amb cap polític de Convergència ni de la CUP.

Puig ha volgut aclarir que "ni aquesta convocatòria ni les de dijous a Girona i a Barcelona" no tenen res a veure amb una altra per demanar a Mas "que faci un pas al costat". "Entenem que des de la transversalitat de la nostra organització només podem instar-los a que es posin d'acord", sense dir què ha de fer cadascun d'ells.

La concentració ha comptat amb una estelada gegant que s'ha desplegat a les escales de Crist Rei, i ha finalitzat amb el cant dels Segadors.