La CUP Manresa «accepta» el «no» a Artur Mas i «les veus discordants»

L'organització ha emès un comunicat en que assegura que "la figura d'Artur Mas és una trava" per aconseguir la sobirania nacional i on denuncia "la pressió mediàtica" que han hagut de suportar i els insults que han rebut les dones del partit "i molt especialment l'Anna Gabriel"

Redacció
06 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:05h
La CUP Manresa ha emès un comunicat aquest dimecres en que accepten "com a legítima" la decisió de l'organització de votar "no" a la investidura de Mas. La CUP Manresa considera que "la figura d'Artur Mas és una trava" per avançar cap a la "plena sobirania del nostre poble".

El comunicat, però, deixa clar que accepten "les veus discordants dins de l'organització", ja que "la decisió no ha estat gens fàcil". Per això "des de la CUP de Manresa instem a tota la militància i entorn proper a construir nous ponts d'entesa".

El comunicat també aprofita per denunciar "la pressió mediàtica a la que s'ha vist sotmesa la CUP-CC en els darrers mesos" i la pressió i els insults que han hagut de suportar les dones de l'organització, sobretot l'Anna Gabriel, "per haver estat la cara visible de l'organització".
 
 
Comunicat de la CUP Manresa respecte al "no" acord amb Junts Pel Sí

Des de la CUP de Manresa volem fer un seguit de consideracions respecte a la decisió presa pel conjunt de l'organització en el Consell Polític + GAP del passat diumenge a Barcelona:

En primer lloc, acceptem com a legitima la decisió de l'organització i ens reafirmem en aquesta, entenent-la com un pas més per avançar cap a la plena sobirania del nostre poble. Compartim la idea que la figura d'Artur Mas és una trava per avançar cap aquesta sobirania ja que el procés cap a la independència del nostre poble ha de ser el màxim d'obert, plural i popular. La figura d'Artur Mas és un obstacle per guanyar terreny a l'unionisme, sobretot quan Junts Pel Sí no ha acceptat el Pla de xoc proposat per la CUP per millorar les condicions de vida de les classes populars catalanes. Entenem que, per eixamplar la base social i construir una majoria sòlida independentista, són indispensables les mesures concretes que planteja la CUP en el seu Pla de xoc.

Tanmateix, volem deixar clar que acceptem les veus discordants dins de l'organització. Som plenament conscients que la decisió no ha estat fàcil i que, malgrat que una part de la militància no cregui que la decisió és l'encertada, tenim clar que l'objectiu final de totes és el mateix: una república catalana, socialista i feminista. Per aquest motiu, des de la CUP de Manresa instem a tota la militància i entorn proper a construir nous ponts d'entesa, tot apostant per l'autocrítica col·lectiva en els espais de debat corresponents. Per afrontar amb garanties els reptes polítics imminents, és imprescindible cohesionar internament la CUP.

A banda, volem denunciar la pressió mediàtica a la que s'ha vist sotmesa la CUP-CC en els darrers mesos. L'objectiu dels mitjans de comunicació ha estat distorsionar la realitat de les negociacions amb Junts Pel Sí, carregant tota la culpa del possible no acord a la nostra organització. El xantatge al que s'ha sotmès la CUP-CC a través tant de les xarxes socials com de certs mitjans de comunicació, no ha ajudat a tenir un debat serè i clarificador. D'altra banda, tenim clar que la transparència de la CUP és una virtut de l'organització, tot i que entenem que cal ser crítics i acceptar que aquesta transparència també ha mostrat les nostres febleses internes. Les discrepàncies internes i el ressò mediàtic i contaminant d'aquestes no ens ha permès afrontar les negociacions amb Junts pel Sí en peu d'igualtat.

Per acabar, volem enviar una abraçada sincera a totes aquelles companyes que, a més de ser menyspreades per ser de la CUP, també ho han estat per la seva condició de dona. Per totes elles, i molt especialment per l'Anna Gabriel, que ha hagut de suportar els pitjors dels insults, únicament per ser la cara visible i traslladar de cara enfora els postulats de l'organització. Totes les companyes que han plantat cara a insults i difamacions del masclisme són un exemple de lluita i dignitat que ens reafirma en el nostre posicionament feminista.

Des de la CUP de Manresa seguirem treballant des del municipalisme, al servei de les classes populars de la nostra ciutat, entenent aquestes com a úniques garants per aconseguir la independència plena del nostre poble.