CDC i ERC del Bages es resignen a anar a eleccions el març

David Bonvehí, Lluís Oliveras i Josep Huguet coincideixen a destacar que "al menys, tenim una resposta" definitiva de la CUP després de tres mesos | L'exconseller considera que "la CUP deixa de ser un subjecte polític" per parlar sobre la independència

Pere Fontanals
03 de gener del 2016
Actualitzat el 04 de gener a la 13:14h
Josep Huguet, David Bonvehí i Lluís Oliveras.
Josep Huguet, David Bonvehí i Lluís Oliveras. | Arxiu

Josep Huguet, David Bonvehí i Lluís Oliveras. Foto: Arxiu ND


El president comarcal de Convergència i el regional d'Esquerra, David Bonvehí i Lluís Oliveras, i l'exconseller republicà, Josep Huguet, s'han pres amb resignació el desenllaç de les reunions que han mantingut les bases de la CUP durant les darreres setmanes i que s'ha concretat aquest diumenge amb un "no" a la investidura d'Artur Mas.

Els tres polítics han coincidit en que "al menys, tenim una resposta". Una resposta que aboca el procés a unes noves eleccions per al mes de març, perquè cap dels entrevistats es plantegen un canvi de candidat per part de Junts pel Sí. Bonvehí ha assegurat que "no puc garantir que anem a unes noves eleccions, però és molt probable" que sigui així. Oliveras, per la seva part, ho justifica dient que "ningú no entendria que ara en una setmana canviéssim de candidat quan no ho hem fet en tres mesos" i per tant veu inevitable la celebració d'unes noves eleccions. En tot cas, tant Convergència com Esquerra tenen reunió aquest dilluns per valorar la resposta de la CUP.

En aquest sentit, qui s'ha mostrat més contundent ha estat l'exconseller Huguet que ha afirmat que "els estats occidentals, que són els que han de validar el procés, no entendríem que la demanda estigués en mans dels troskistes". "Aquest resultat demostra", segueix Huguet, "que els sectors més revolucionaristes són els que controlen la CUP", cosa que "és dolorós saber-ho", perquè fa que "la CUP deixi de ser subjecte polític" per parlar sobre la independència.

L'històric ideòleg republicà considera que potser "haurem d'anar una pantalla enrere" i començar de nou "tenint en compte la proposta de referèndum de Podemos". I no ha volgut deixar de recordar que "una franja important dels que ara són independentistes" ho són des que "el centre-dreta va fer el pas".

Així doncs, encara pendents de les reunions que CDC i ERC celebraran aquest dilluns, és molt improvable que uns i altres es plantegin un altre candidat per presidir la Generalitat.