L'Assemblea de la CUP a la Catalunya Central decideix el sentit dels seus vots

La Territorial es reuneix aquest dissabte a Artés per definir els quatre vots que portarà a la reunió del Consell Polític i del Grup d'Acció Parlamentària de diumenge per votar la investidura de Mas

Anna Gabriel, a Sabadell
Anna Gabriel, a Sabadell | Ivan Giménez
Pere Fontanals
01 de gener del 2016
Actualitzat el 02 de gener a les 18:24h

L'Assemblea Territorial a la Catalunya Central de la CUP es reuneixen aquest dissabte a les 7 de la tarda a Artés per decidir el sentit dels quatre vots que portaran diumenge a la reunió del Consell Polític i del Grup d'Acció Parlamentària per decidir sobre la investidura d'Artur Mas després de l'empat a 1.515 vots de l'Assemblea Nacional Extraordinària de Sabadell. L'Assemblea de la Catalunya Central engloba les Assemblees locals del Bages, el Berguedà, el Moianès i el Solsonès.

Fins al passat 31 de desembre, les assemblees locals i els nuclis de suport podien traslladar a l'Assemblea Territorial el sentit del seu vot que pot servir com a instrument interpretatiu per als representants de cara a les possibles rondes de votació que puguin tenir lloc al CP+GAP. La votació primària vàlida, en tot cas, es farà entre els militants assistents a l'assemblea d'Artés, i el sentit de vot de les assemblees locals només servirien en cas d'un resultat ajustat a la reunió nacional.

L'Assemblea Territorial de la CUP a la Catalunya Central té tres representants al Consell Polític i un al Grup d'Acció Parlamentària, de manera que, en total, podrà decidir amb quatre vots sobre la investidura de Mas. Independentment del pensament de cada un d'aquests quatre representants, la votació es farà ponderada al resultat de l'Assemblea Territorial. Així, dels quatre vots, dos poden ser en un sentit i dos en l'altre, tres i un, o tots quatre en un sentit. Els quatre representants de la Catalunya Central són de Manresa, Sallent, Moià i Berga.

A nivell territorial, l'assemblea que té més vots és la Nord-Oriental, amb sis.

Artés, majoritàriament per l'acord amb JxSí

L'Assemblea Local de la CUP a Artés ha estat l'única de la comarca que s'ha pronunciat públicament sobre el sentit del seu vot. "El sentir majoritari de l'Assemblea és el d'establir un acord amb Junts pel Sí per tal d'iniciar un procés constituent i popular que ens porti cap a la independència", expliquen en un comunicat que han publicat al seu web. Tot i així, asseguren que l'Assemblea Local "acceptarà i defensarà l'opció que surti escollida allà on faci falta".