Súria acull una xerrada sobre el programa europeu Leader

Xerrada sobre els ajuts Leader a Súria.
Xerrada sobre els ajuts Leader a Súria. | AjSú
Redacció
31 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:07h

Xerrada sobre els ajuts Leader a Súria. Foto: AjSú


L'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, a la qual pertany el municipi de Súria, ha convidat el món empresarial i associatiu de la vila a presentar projectes que puguin rebre els ajuts previstos en la propera convocatòria del programa europeu Leader per a la creació, ampliació o millora dels seus negocis, o per a projectes de conservació o millora del patrimoni rural promoguts per ens públics.

La directora tècnica de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Cristina Garròs, va presentar els objectius de l'entitat i del programa Leader en un acte celebrat al saló de sessions de la Casa de la Vila. En l'inici de l'acte, el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Sala, va manifestar que els ajuts de l'esmentat programa europeu poden ser "una molt bona oportunitat" per a Súria.

Hi poden accedir persones físiques o jurídiques (micros, petites i mitjanes empreses), cooperatives, associacions, fundacions, consorcis, ajuntaments, consells comarcals i entitats municipals descentralitzades.

Es tracta de subvencions a fons perdut que, en el cas de projectes privats o promoguts per empresaris i emprenedors, cobreixen entre un 20% i un 40% de la inversió per a la creació, ampliació, millora de negocis i creació de nous llocs de treball. L'import màxim de la subvenció se situa en 100.000 euros.

Aquests projectes poden estar vinculats al sector agroalimentari (vi, oli, carni, fruita, forn i pastisseria, lactis, cervesa i agrobotiga, entre d'altres) i al sector no agroalimentari (turisme, oci i artesania, entre d'altres).

Segons la directora del programa Leader a la Catalunya central, els projectes presentats per microempreses i pimes tindran prioritat en aquesta propera convocatòria, enfront dels projectes públics.

És previst que el termini per presentar les sol·licituds s'obri en les properes setmanes, a partir de la publicació oficial de la convocatòria. Amb una dotació pressupostària de 675.275,11 euros per al 2016, el programa Leader és finançat pel departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i per fons europeus.

L'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central és una entitat sense ànim de lucre, formada per més d'una trentena d'institucions públiques i entitats privades de la Catalunya central, com el Consell Comarcal del Berguedà, consorcis públics de promoció, ajuntaments i associacions empresarials i sindicals. El seu àmbit territorial s'estén per una seixantena de municipis del Berguedà, el Moianès, el Lluçanès i vuit municipis del Bages.

L'entitat està reconeguda per la Generalitat com un dels onze grups d'acció local que col·laboren amb l'administració catalana per gestionar la distribució dels fons del programa Leader als territoris rurals de Catalunya.

La seu de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central és ubicada a l'antiga colònia Cal Pons (Puig-reig). El seu número de telèfon és el 93.821.42.25. La seva adreça electrònica és info@catcentral.cat

Les persones interessades també poden adreçar les seves consultes a l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Súria (planta baixa de la Casa de la Vila) en horari d'atenció al públic.
Arxivat a