La Nit Viva de Fonollosa fa rècord de visitants en la seva estrena

Ball de Festa Major a la Nit Viva de Fonollosa.
Ball de Festa Major a la Nit Viva de Fonollosa. | Jordi Fonts Granollers
Redacció
30 de desembre del 2016
Actualitzat el 31 de desembre a les 19:08h

Ball de Festa Major a la Nit Viva de Fonollosa. Foto: Jordi Fonts Granollers


Més de 650 persones van visitar diumenge passat la Nit Viva de Fonollosa en el dia de la seva estrena. Aquesta xifra representa un rècord de visitants en el primer dia d'aquest espectacle nadalenc que recrea la vida a pagès de fa més d'un segle, quadres d'oficis antics i pessebre.

La representació de la Nit Viva transcorre pels carrers i interior de cases centenàries del Raval del Sastre del poble de Fonollosa i hi participen més de 190 persones dels pobles de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra i rodalies.

Com a novetats d'enguany, destaquen dues noves escenes: el Ball de Festa Major, on un grup de tres músics (acordió, clarinet i mandolina) animen els pagesos que enmig de cintes, coca i mistela, i defugint de les habituals tasques rurals, gaudeixen i ballen a la petita era d'una casa del poble; i la barberia.

L'organització també ha treballat l'ampliació d'elements i decoració, sobretot amb objectes antics, amb la finalitat d'avançar cap e un alt rigor històric que caracteritza la representació.

Destaquen algunes escenes com la premsa d'oli, el celler i la núvia (situades a l'interior de cases datades del segle XVII), i d'altres de molt tradicionals però poc comunes en aquest tipus d'espectacles, com passant el rosari, el salpàs, buscant bolets, o arrossegant troncs. El recorregut transcorre per l'interior de cases centenàries, però també pels carrers i camps del Raval del Sastre, on es troben altres escenes com el mercat, la bugada, el carro de la verema, el Portal de Betlem o la matança del porc.

Les darreres funcions seran els dies 1, 2 i 3 de gener, a ¼ de 7 i a 2/4 de 8 del vespre. Les entrades es compren directament a taquilla (situada a l'entrada del poble de Fonollosa) des d'una hora abans de l'inici de la primera sessió. El preu de l'entrada és 6 euros (amb descomptes per infants i grups), i al finalitzar es dóna pa per torrar amb cansalada i allioli de codony per a tots els visitants.