El premi Pere Casadàliga a la solidaritat reconeix la lluita social del gironí Jordi Planas

El premi Pere Casadàliga a la solidaritat, que es concedeix en el marc del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles, ha reconegut el gironí Jordi Planas, vinculat al moviment Justícia i Pau i compromès amb el desenvolupament social de l'Amèrica Llatina.

Redacció
26 d'abril del 2009
ACN. L'exdirector general de la Unesco i president de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, que havia d'entregar el premi, no ha assistit a l'acte per motius de salut, segons han explicat des de l'organització. El guardonat ha dit que la crisi té una part 'positiva' que ha de servir per 'desvetllar-nos i donar una mirada justa al món'. Els organitzadors han valorat que el premiat encaixa amb la filosofia del festival. Josep Maria Carrillo, el president del FICNA, entitat que organitza el certamen, ha subratllat que el premiat encaixa perfectament amb la filosofia amb la qual va néixer el premi. El guardó vol ser un reconeixement honorífic a l'entitat o persona que, per la seva obra o actitud, hagi contribuït a fer que la solidaritat entre els pobles o les persones sigui un fet.
 
Jordi Planas és responsable de la comissió de l'agenda llatinoamericana i un actiu social des de fa molts anys en la lluita per les millores de les condicions de vida d'aquestes poblacions. De fet, ha viatjat en diverses ocasions en estades solidàries en països com Mèxic (Chiapas) o Guatemala, tant per denunciar l'incompliment dels drets humans en contextos bèl·lics com per contribuir a la dinamització i progrés d'aquests pobles.

Planas s'ha mostrat molt satisfet per haver estat reconegut amb aquest guardó i ha apostat per un 'canvi de xip' per aconseguir que les coses canviïn. Una idea compartida pel president del FICNA, Josep Maria Carrillo. Actualment Planas forma part de la Comissió d'agermanament de Girona amb Bluefiels, és membre actiu de la coordinadora d'ONG de les comarques gironines i membre permanent de justícia i pau de Girona.

L'exdirector general de la Unesco i president de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, ha enviat un comunicat que s'ha llegit durant l'entrega del premi i en què ha dit que el certamen ha de servir per construir 'un món millor'.

Apunt anterior: El Premi Pere Casaldàliga del festival de cinema de Navarcles reconeix el compromís social del gironí Jordi Planas. (21-04-09)