El Pessebre vivent del Pont Llarg tindrà noves escenes i concursos

El pessebre més gran de Manresa mobilitza més de 350 persones entre figurants, voluntaris i tècnics

Presentació del Pessebre vivent del Pont Llarg, aquest dimecres.
Presentació del Pessebre vivent del Pont Llarg, aquest dimecres. | Sussi Garcia
Redacció
23 de desembre del 2015
Actualitzat a les 21:25h

El Pessebre Vivent del Pont Llarg torna aquest dia de Sant Esteve amb noves escenes, algun canvi per evitar les cues inicials i amb la incorporació de concursos per als visitants. El pessebre vivent acumula una història de 38 anys i està organitzat des de la Parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança del Barri Mión-Puigberenguer. En les tres passades edicions es va expandir cap al Regadiu de Manresa i l'edició passada es va renovar pràcticament tot, concentrant el recorregut a la zona del Poal.

Enguany es representarà de nou a la zona de l'aqüeducte de la Sèquia de Manresa, el Pont Llarg, i a les primeres cases del Regadiu de Manresa, al Poal, en l'anomenada Anella Verda. L'organització ha treballat en l'ampliació i perfeccionament de l'escenificació que compta amb 24 escenes amb diferents sub-escenes i 230 figurants, apart d'un nodrit grup d'animals de granja (vaques, ovelles, cavalls, ponis, burros, conills, gallines...). Comptant voluntaris, tècnics i ajudants, el pessebre vivent mobilitza més de 350 persones.

Les escenes recullen l'estil de vida de l'època i recreen paratges històrics i bíblics de la tradició pessebrística, així com de la vida diària del poble amb la recreació de la vida al camp, els animals, els oficis o les escenes casolanes. La primera escena estarà situada al costat del Torrent del Poal, i el circuit continua pel camí de Joncadella cap a l'era de cal Santasusana, els camps de la Torre de l'Oms, Cal Ti, al pas de la Granja Casanovas i l'era i camps de Cal Tunic, per acabar al pati de la fàbrica. S'ocupen les eres de totes les cases i el Camí de Joncadella. Es tractarà d'un circuit circular amb entrada i sortida pel Camí de Joncadella, entrant i sortint de les cases de pagès.

Les novetats

El Pessebre Vivent del Pont Llarg incorpora en aquesta edició diverses novetats. El recorregut serà el mateix que en la darrera edició, però amb la incorporació de tres noves escenes: La posada del poble, el campament dels Reis Mags i el Palau del Governador Romà Publi Sulpici Quirini, qui va manar fer el cens a Judea en l'època de l'emperador romà Cèsar August, coincidint amb el naixement de Jesús de Natzaret.

Una altra novetat és la proposta de participació dels visitants en dos concursos. El primer va dirigit als menuts de cada casa i se li proposarà el joc de recerca “On és el caganer?”. El títol del joc és molt clarificador i es tractarà de trobar on és situat el caganer del pessebre. Entre totes les butlletes encertants se sortejarà un pastís de llaminadures.

L'altre concurs va dirigit als més grans i es tracta d'un concurs de fotografia. D'entre totes les fotografies sobre el pessebre que es facin arribar a l'organització, se'n triarà una que formarà part del cartell de l'edició propera. L'autor serà premiat amb un àpat per a dues persones al Restaurant l'Art. Per a més informació, cal consultar la pàgina del Pessebre a internet.

També s'ha treballar en la il·luminació i en la millora de l'accés al Pessebre per evitar les cues a l'entrada degudes a la poca agilitat en la mobilitat dels visitants que s'entretenen a les escenes inicials. Se seguirà comptant amb dues guixetes de venda d'entrades, per tal d'evitar cues abans d'entrar. Seguint la tradició, es podran comprar les entrades anticipades al Teatre Kursaal. El preu de l'entrada serà de 3 euros i de 1 euro fins als 10 anys. Si es compra amb el carnet del Club Super 3, els nens de fins als 10 anys tenen entrada gratuïta. En cas d'inclemències atmosfèriques que provoquessin la cancel·lació de les representacions, l'import de les entrades comprades anticipadament es retornaria previ anunci del lloc i data.

La representació es farà en passis continus, seguint el circuit circular, a partir de les 18.30 de la tarda, fins a les 20.30 h. del vespre.