Decidits i decisions

Xavier Sucarrats Palà
22 de desembre del 2015
Xavier Sucarrats:

TRES PUNTS: Chaise Simon va tornar a ser un dels millors jugadors de l'ICL Manresa. L'aler nord-americà, amb un caràcter molt decidit, referma així el paper de puntal ofensiu del seu equip. Després d'uns primers partits no tan vistosos, Simon assumeix responsabilitats en atac i no s'arronsa en els moments complicats. Molt important ja va ser la seva contribució a Santiago de Compostel·la. Contra el València va tibar del carro en moments on els bagencs volien somiar amb la remuntada. Molt encertat en el llançament de dos punts i acceptable en el llançament triple. 

TEMPS MORT: És desconcertant el fet que Dimitri Flis no jugués ni un instant el passat diumenge. El contracte de l'hispoanorus acaba el proper 31 de desembre i el club manresà ha de decidir si el vol renovar o no. Ibon Navarro comentava a la prèvia que li agradaria comptar amb els serveis de Flis, com a mínim, un temps més. Per això sobta, que diumenge no intervingués ni un segon. La decisió pivota entre les necessitats econòmiques del club i la qüestió esportiva. Depenent de quina tingui més pes, el futur de Flis serà més a prop o més lluny del Nou Congost. També cal tenir present que Juan José García, l'home contractat de bon començament, ja està recuperat fa setmanes. 

FALTA PERSONAL: La manca de continuïtat va impedir l'ICL Manresa posar les coses més complicades al seu rival. Els moments de rauxa van propiciar parcials esperançadors. Però els bagencs mai van inquietar el València Bàsquet ja que les ocasions que van tenir per fer-lo entrar en dubtes no les van saber aprofitar. I en algunes ocasions, les errades van ser més desmèrit de l'ICL Manresa que no pas d'una bona defensa dels de Pedro Martínez. El de diumenge és d'aquells partits que a principi de temporada ja es preveu que es puguin perdre. Contra el CAI de Saragossa ja és una altra història. I aquesta manca de continuïtat no s'hauria de repetir. 

CLASSIFICACIÓ COMPARADA: Les curiositats del calendari recorden que la temporada passada manresans i valencians també es van enfrontar a l'onzena jornada. D'un any a l'altre la situació és molt diferent. Ara, l'ICL Manresa té tres victòries més que llavors malgrat que fa un any els 'taronja' van cedir al Nou Congost. La mala notícia del cap de setmana és que els tres darrers classificats de la lliga Endesa van sumar una victòria i el marge sobre el descens s'ha reduït en un triomf. Si es compara la situació contra mateixos rivals i pista, el balanç és clavat al curs anterior però amb una distribució molt diferent. I és que l'ICL només ha repetit el signe de partit en quatre ocasions.