El cinturó roig bagenc també es torna lila

Democràcia i Llibertat i ERC s'imposen als seus feuds tradicionals mentre que En Comú Podem monopolitza tot el Bages Sud | Al Moianès, ERC es queda amb la zona bagenca i Democràcia i Llibertat amb la resta

Mapa de forces més votades, municipi a municipi.
Mapa de forces més votades, municipi a municipi. | Pere Fontanals
Pere Fontanals
21 de desembre del 2015
Actualitzat a les 16:51h

Mapa de forces més votades, municipi a municipi. Foto: Pere Fontanals


De la mateixa manera que ha passat amb les zones metropolitanes de Barcelona i Tarragona, el cinturó roig bagenc, el Bages Sud, ha canviat el seu color vermell pel lila d'En Comú Podem com a força més votada.

Democràcia i Llibertat s'ha imposat aquest passat diumenge en 14 poblacions del Bages i en 4 del Moianès, i és la formació amb més número de municipis sumant les dues comarques. Tot i així, només Manresa, Sant Fruitós, Navarcles i Sallent són municipis on ha guanyat amb un cert pes demogràfic.

ERC, per la seva part, ha guanyat a la resta de municipis del Moianès, els 5 bagencs i Castellcir, i al Bages ho ha fet en 7 més, els habituals amb les incorporacions de Mura i Castellnou, que tenen alcaldies del PSC amb majoria absoluta.

En Comú Podem només ha deixat escapar Marganell dels pobles del Bages Sud i, a banda dels tradicionalment socialistes, també ha guanyat a Sant Salvador de Guardiola i Sant Vicenç de Castellet, que són governats àmpliament per Convergència, i a Monistrol de Montserrat on té l'alcaldia ERC. A més a més, la coalició ha consolidat el resultat obtingut a les municipals a Balsareny, i ha estat la força més votada a la segona ciutat del Bages, Sant Joan de Vilatorrada.

Com passa amb els barris de Manresa, l'única formació que està entre les tres forces més votades a tots els pobles és En Comú Podem. En aquesta ocasió, però, hi ha una sola excepció: Cardona, on el PSC li passa al davant. ERC és la força que al Bages repeteix més en segona posició, fins a 15 vegades. Democràcia i Llibertat queda 9 vegades segona. En Comú Podem, hi queda a tres pobles, i el PSC a dos, precisament a Sant Joan i El Pont de Vilomara, sempre per darrere dels de Domènech.

Al Moianès, primera i segona plaça se la reparteixen sense excepció ERC i Democràcia i Llibertat a tots 10 municipis, mentre que En Comú Podem sempre és tercera excepte a Granera, on el PSC li passa al davant.
 

Resultats a tots els municipis del Bages i el Moianès