En Comú Podem, l'únic partit amb medalla a tots els barris

Democràcia i Llibertat guanya al centre comercial i a la perifèria rural | ERC i ECP empaten amb 3 barris i mig cadascú | El PSC manté la Balconada, el Xup i Sant Pau | PP i C's només treuen en nas, en tercera o quarta posició als barris amb tradició de vot espanyolista

Mapa de forces més votades per barris a Manresa.
Mapa de forces més votades per barris a Manresa. | AjM
Redacció
21 de desembre del 2015
Actualitzat a les 16:08h

Mapa de forces més votades per barris a Manresa. Foto: AjM


Al mapa de barris de Manresa hi domina el color blau de Democràcia i Llibertat. La formació hereva de Convergència s'emporta les zones perifèriques i més extenses de la ciutat, on hi ha menys població, i també el centre més comercial de Manresa, Passeig, Vic-Remei, Poble Nou i Plaça Catalunya. La resta de barris "històrics" són per a ERC, que guanya a Barri Antic, Valldaura i carretera de Santpedor.

A les Escodines també guanya ERC, però empatada a vots amb En Comú Podem, la formació que, com a tot el país, tot i que a Manresa sense superar les forces sobiranistes, ha experimentat el creixement més important respecte de les eleccions al Parlament del 27-S. Principalment, En Comú Podem ha fet forat en feuds tradicionalment socialistes com la Font dels Capellans i la Sagrada Família, però també en barris on havia guanyat Esquerra i Convergència, com Cal Gravat.

La Balconada, el Xup i Sant Pau s'han mantingut fidels a la seva història i el PSC ha tornat a guanyar-hi com ha fet sempre.

Valorant les segones posicions, ERC ha ocupat aquesta posició en 11 barris dels 18, comptant l'empat de les Escodines amb En Comú Podem. En tots aquests barris ha quedat relativament lluny de la primera posició, excepte a la Sagrada Família on ha quedat a 9 vots d'En Comú Podem.

Per la seva part, En Comú Podem ha estat segona força als tres barris on ha guanyat el PSC, i Democràcia i Llibertat en els tres on ho ha fet ERC. Finalment, el PSC ha quedat a només 4 vots d'En Comú Podem a la Font dels Capellans.

En Comú Podem és l'única formació que aconsegueix mantenir-se en les tres primeres posicions a tots els barris de Manresa, com a segona i tercera opció en els barris de vot sobiranista, i com a primera o segona en la resta.

PP i Ciutadans només han tret el nas en tercera o quarta posició en els barris on els seus veïns voten tradicionalment en clau més espanyolista, a La Balconada, Font dels Capellans, el Xup i Sant Pau. En aquests quatre barris Democràcia i Llibertat i ERC s'han hagut de conformar amb les cinquenes i sisenes posicions.
 

Resultats per barris de Manresa