La cartera d'una víctima dels bombardeigs franquistes, al Museu

Ignasi Corrons i Lladó, de 75 anys d'edat, va morir per les bombes caigudes al sector de la carretera del Pont de Vilomara-carrer de Viladordis

per Redacció , 21 de desembre de 2015 a les 12:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La cartera que Ignasi Corrons duia quan va morir. Foto: Memòria.cat


Aquest dilluns fa 77 anys l'aviació franquista bombardejava Manresa per primera vegada, amb el balanç d'un mínim de 33 morts. Una de les víctimes va ser Ignasi Corrons i Lladó, de 75 anys d'edat, que va morir per les bombes caigudes al sector de la carretera del Pont de Vilomara-carrer de Viladordis.


Ara, el seu nét, Estanislau Corrons, aleshores un nen, ha fet donació al Museu Comarcal de Manresa de la cartera que portava aquell dia el seu avi, en la qual es poden veure els efectes de la metralla. Estanislau Corrons sempre acompanyava el seu avi en el seu passeig matinal. Aquell dia no va ser així, cosa que li va salvar la vida. Ell mateix explica la vivència en aquest vídeo.

Es pot trobar tota la informació sobre els bombardeigs franquistes a Manresa al web de Memòria.cat, Els bombardeigs franquistes a Manresa (1938-39).


La cartera és exposada a l'entrada a les sales del Museu.

 

Participació