Costa: «Ha guanyat el dret a decidir»

En Comú Podem s'imposa a Catalunya i Democràcia i Llibertat a Manresa i el Bages | El PP guanya a Espanya però no suma amb Ciudadanos | Tampoc PSOE més Podemos arriben a la majoria absoluta

Pere Fontanals
20 de desembre del 2015
Actualitzat el 21 de desembre a les 12:57h
L'Espai Roig amb militants i simpatitzants d'En Comú Podem.
L'Espai Roig amb militants i simpatitzants d'En Comú Podem. | Pere Fontanals

L'Espai Roig amb militants i simpatitzants d'En Comú Podem. Foto: Pere Fontanals


El candidat d'En Comú Podem de la Catalunya Central, el santvicentí Joan Baptista Costa, ha valorat la victòria de la seva formació a Catalunya i el bon resultat obtingut al conjunt de l'estat com la "victòria del dret a decidir". Costa ha posat en valor "als resultats obtinguts a Manresa i al Bages" on la marca local de Podemos ha pujat fins a la tercera posició "molt a prop de Democràcia i Llibertat i ERC".

Per la seva part, el diputat de Convergència David Bonvehí, ha considerat que els resultats de Democràcia i Llibertat "demostren que la figura d'Artur Mas és important en el procés independentista". En aquest sentit, Bonvehí s'ha mostrat satisfet que el seu partit mantingui l'hegemonia a Manresa i el Bages tot i la baixada general.

ERC ha quedat segona a Manresa i al Bages, per darrere de Democràcia i Llibertat, i també a Catalunya per darrere d'En Comú Podem. La candidata al Bages, la sallentina Mirella Cortès, ha quedat a una sola posició d'entrar al Congrés, ja que anava de número 6 i ERC ha obtingut 5 diputats a la demarcació de Barcelona.

A Espanya, el PP ha guanyat clàrament però molt lluny de la majoria absoluta a la qual no arriba ni sumant els diputats de Ciudadanos. El PSOE tampoc no suma amb Podemos, i a partir d'aquí s'obrirà un període de debat entre totes les forces polítiques. Els socialistes han mantingut el tipus tot i obtenir els seus pitjors resultats en unes eleccions espanyoles i Ciudadanos ha fracassat estrepitosament quedant en quarta posició, molt allunyada de les tres primeres forces.

Resultats actualitzats a temps real

Espanya



Catalunya



Municipis del Bages





























































Municipis del Moianès