Els alumnes del Catà estrenen dimarts «Nadal al Catà» als Carlins

Els alumnes del Catà ja han interpretat l'obra a diverses residències.
Els alumnes del Catà ja han interpretat l'obra a diverses residències. | INS Guillem Catà
Redacció
18 de desembre del 2015
Actualitzat a les 11:02h

Amb l'objectiu d'estrenar el proper dimarts l'espectacle "Nadal al Catà" al teatre Els Carlins, els alumnes de Institut Guillem Catà ja han actuat aquests darrers dies per als avis del barri i, també, les escoles de primària.  El dimecres van ser a la sala polivalent de la Residència Font dels Capellans, actuant per als alumnes de l'Escola Espill i del CEIP La Font. El mateix migdia van repetir l'espectacle per als avis residents. Ahir dijous, 50 alumnes de 1r d'ESO van traslladar la part coral de "Nadal al Catà" als avis i àvies de la Residència Sagrada Família, en dos concerts més (Residència i Centre de dia) acompanyats dels alumnes del cicle formatiu d'Animació Sòciocultural.

La cinquena edició de "Nadal al Catà" s'estrenarà, en sessions de 12,30 migdia i 8 vespre, al teatre Els Carlins, el proper dimarts 22. Es tracta d'una adaptació molt lliure dels Pastorets de Folch i Torres que enguany arriben al seu centenari, i estan amanits amb mitja dotzena de nadales coreografiades, així com alguns poemes (Josep Maria de Sagarra, Lola Casas o Joana Raspall) i encara alguns balls entre rituals i transgressors: hip-hop, bastons o un rap que celebra els 25 anys de l'Institut.

Si alguna virtut té assegurada, és que "Nadal al Catà" treballa amb un centenar llarg d'actuants, la majoria d'ells adolescents d'ESO amb un bagatge inexistent dels escenaris, que es transformen en cantaires inspiradíssims sota la batuta de Rosa Maria Ortega. També s'hi han afegit 25 alumnes de la Big-band, alguns músics del centre i, és clar, una vintena d'actors que ha dirigit l'actriu Alícia Puertas. Tot plegat mobilitza els alumnes dels cicles formatius de Fusteria, Perruqueria i Animació Sòciocultural en una operació artística cada vegada més i més complexa que aconsegueix, any rera any, emocionar als assistents.