L'illa de vianants del Guimerà ja està a punt

Aquest dijous a la tarda s'han fet els darrers preparatius per a la posada en marxa, a partir de divendres, de l'operatiu especial de trànsit a l'entorn d'aquest carrer

Un operari municipal prepara la senyalització horitzontal.
Un operari municipal prepara la senyalització horitzontal. | AjM
Redacció
18 de desembre del 2015
Actualitzat a les 2:44h

Un operari municipal prepara la senyalització horitzontal. Foto: AjM


Al llarg d'aquest dijous a la tarda s'han portat a terme els treballs de pintura de les zones afectades pels canvis de mobilitat que es posen en marxa a partir de demà al carrer Guimerà i entorns. L'últim que s'ha fet, a l'entorn de les 10 del vespre, quan hi ha menys trànsit de vehicles, ha sigut pintar el pas de vianants de la Muralla, que es posa en marxa divendres. La regulació semafòrica per a vianants en aquest punt ja està instal·lada.

A partir de divendres, a les 8 del matí, s'instal·larà també la senyalització vertical (panells informatius) i a les 10 del matí es realitzarà el tancament total del trànsit al carrer Guimerà (tram entre Sant Joan Baptista de la Salle i Muralla) i posada en funcionament del nou pas de vianants Guimerà-Sant Domènec. A les 12 hores es faran els canvis de trànsit previstos al Passeig de Pere III. Les modificacions en el servei de transport urbà començaran a primera hora del matí.

L'Ajuntament de Manresa, d'acord amb la UBIC i l'Associació de Comerciants del Carrer Guimerà, ha decidit implementar aquestes modificacions en la mobilitat, que constituiran una prova pilot que convertirà el carrer Guimerà en un illa de vianants durant tota la campanya de Nadal i donarà continuïtat peatonal del carrer Guimerà fins a la plaça Sant Domènec a través d'un nou pas de vianants. Les mesures tenen l'objectiu de dinamitzar l'activitat comercial i millorar la mobilitat, fomentant l'ús del transport públic i la mobilitat a peu en unes dates de gran concurrència de persones en aquest entorn del centre comercial.
 

Pla de mobilitat