La Joventut Socialista de Manresa demana que es retiri el concert a les escoles que segreguen els alumnes per sexe

La branca juvenil del PSC de Manresa vol que el Govern català segueixi l’exemple del càntabre, que ha retirat el concert a un centre de l’Opus Dei que separa nens i nenes.

Redacció
23 d'abril del 2009

La Generalitat de Catalunya va concertar dinou centres educatius privats que separen els alumnes per sexe durant les legislatures de govern de CiU. L'actual projecte de Llei d'Educació de Catalunya (LEC) estableix l’escolarització mixta com a requisit per concedir ajudes públiques als centres de titularitat privada, però no preveu la retirada del concert a aquests dinou centres en qüestió. La Joventut Socialista de Manresa demana que, un cop aprovada la nova Llei, aquesta situació canviï. “No volem que els diners públics serveixin per finançar centres que promouen la segregació i la desigualtat entre sexes i que, a més, poden estigmatitzar alguns alumnes amb una orientació o identitat sexual diferent”, explica Jonatan Triviño, primer secretari de la JSC Manresa.

Els i les joves socialistes de Manresa celebren la decisió del Govern de Cantàbria de suspendre les subvencions a un centre de l’Opus Dei i demanen al Govern de la Generalitat que la prengui com a exemple. Triviño afirma que “l’escolarització mixta garanteix que els nens i nenes rebin una educació en igualtat i és un pilar de la lluita contra la discriminació sexista”. I conclou: “Convé destruir els estereotips i fomentar que els nens i nenes, nois i noies, aprenguin a valorar-se per les seves qualitats personals i intel·lectuals”.