La Camerata Bacasis oferirà tres Melodies Solidàries per Nadal

A Santpedor, Puig-reig i Castellterçol, el 20 de desembre i el 2 i 16 de gener

Redacció
17 de desembre del 2015
Actualitzat el 18 de desembre a les 0:15h
La Camerata Bacasis, en la seva sisena temporada, ofereix un cop més una proposta solidària durant les festes de Nadal. El projecte "Melodies Solidàries" té com a objectiu gaudir i fer gaudir amb un repertori exigent i familiar i, a la vegada, col·laborar amb entitats que treballen en temes socials.


Aquest any, la recaptació en forma de donatius voluntaris, de tots els concerts anirà destinada íntegrament al Comitè català d'ACNUR, que vetlla pels refugiats, i en aquest cas, concretament per als refugiats sirians que es troben als camps de Domiz I i II, situats al Kurdistan iraquià.

Seran tres els concerts que enguany es duran a terme:

- 20 de desembre, a les 12 del migdia, a l'Auditori del Convent de Sant Francesc, de Santpedor, amb la Coral de l'Escola Llissach.
- 2 de gener, a les 7 de la tarda, al Pavelló petit de Puig-reig, amb la Coral de l'Escola Municipal de Música de Puig-reig.
- 16 de gener, a les 7 de la tarda, a l'Espai Escènic de Castellterçol, amb l'Escolania de Castellterçol.

Tenint en compte les dates en què ens trobem, totes les obres dels seus repertoris tenen una vinculació directa amb el Nadal.

La primera part del concert està formada per dues obres barroques per a orquestra de corda.

- "Concerto grosso per a la nit de Nadal", d'A. Corelli, amb dos violins solistes. Un "Concerto grosso" és una forma musical barroca d'origen italià en la qual es produeix una alternança entre els solistes i la resta de l'orquestra.
- El concert "Il riposo per il Santissimo Natale", d'A. Vivaldi. Es tracta d'un concert per a violí i orquestra amb una sonoritat molt especial deguda a l'ús de la sordina de tota l'orquestra durant els tres moviments.

A la segona part del concert hi intervenen les veus de les diferents corals de nens dels municipis on es fa el concert.

- "Les figures del pessebre" (música i text de Joan Llongueras).
- "Les Cantarelles de Nadal" (música popular catalana, amb arranjaments de Ramon Estrada).

La direcció dels concerts va a càrrec del Jordi Coll.

En els tres concerts del projecte Melodies Solidàries de la temporada passada, Camerata Bacasis va recaptar més de 3.000 euros per a la lluita contra el càncer infantil.
Arxivat a