Moià estudia la possibilitat de presentar-se al concurs per acollir l'aeroport empresarial

Moià estudia la possibilitat de presentar-se al concurs per acollir l'aeroport empresarial. Així ho ha fet saber l'alcalde Josep Montràs al president del Consell Comarcal del Bages, Cristòfol Gimeno.

Redacció
23 d'abril del 2009

Moià estudia la possibilitat de presentar-se al concurs per acollir l'aeroport empresarial. Així ho ha fet saber l'alcalde Josep Montràs al president del Consell Comarcal del Bages, Cristòfol Gimeno. La predisposició de Moià per encabir aquesta infraestructura s'ha donat a conèixer en la reunió de la taula que estudia la ubicació d'un aeroport al Bages. El municipi podria oferir la finca de les Umbertes per situar l'aeroport, segons han explicat des del Consell. Ara caldrà veure si Moià acaba presentant la seva candidatura al concurs de la Generalitat que s'ha de tancar dimarts de la setmana vinent. El president del Consell ha volgut deixar clar que 'no és una proposta de l'ens comarcal'.

La decisió de Moià d'acceptar l'aeroport s'ha fet pública aquest dijous a la reunió que han mantingut els membres de la taula que estudia la possible ubicació d'aquesta infraestructura al Bages. A la trobada hi han assistit representants de la Cambra de Manresa, de Pimec a la Catalunya Central, de Comissions Obreres i dels grups comarcals del Consell.  

El president del Consell Comarcal del Bages, Cristòfol Gimeno, ha volgut deixar clar que, en cap cas, la decisió de Moià és una 'proposta de l'ens comarcal'. Gimeno també ha dit que si Moià presentés finalment una candidatura el Consell estudiarà si és 'viable' i 'compatible' al territori per decidir si li dóna suport. 

Cristòfol Gimeno ha reiterat també que, des de la taula, s'ha parlat amb alcaldes i ajuntaments d'altres municipis sobre la possibilitat d'acollir l'aeroport però que cap ha manifestat la voluntat d'encabir aquesta infraestructura. El president del Consell ha explicat que es va 'replantejar' aquesta possibilitat a l'Ajuntament de Sant Fruitós que, en el seu dia, ja va refusar l'aeroport en un acord de Ple per unanimitat. En aquest sentit, Gimeno ha dit que a la taula, formada per agents socials i econòmics', li va 'descol·locar' la decisió presa per Sant Fruitós de Bages però que tampoc tenen la intenció de 'posar-la en dubte' perquè és 'legítima' de l'Ajuntament. 

El president del Consell del Bages ha explicat que són conscients que l'aeroport contribuiria a fomentar el progrés social i econòmic de la comarca però que, en cap moment, han 'exigit' res a cap Ajuntament 'a canvi d'ajudes'. Gimeno ha destacat que 'no ens toca imposar i decidir pels ajuntaments'. 

Gimeno també ha posat de relleu que, en cap moment, s'ha dit que al Bages no es volgués un aeroport i ha lloat l'actitud 'valenta' de l'alcalde de Moià, Josep Montràs, que ha mostrat la seva predisposició per acollir l'aeroport al municipi.

Veure notícies relacionades a Manresainfo.cat:

L'aeròdrom d'Òdena oferirà 1.500 metres de pista i 240 hectàrees de sòl en el concurs per l'aeroport empresarial

El president de PIMEC anima el Bages a presentar-se per acollir l'aeroport de jets privats

Veure notícies relacionades a Osona.com:

Resum

Audios:

El president del Consell Comarcal del Bages, Cristòfol Gimeno, explica que Moià està disposat a acceptar l'aeroport i que, en cap cas, és una decisió de l'ens comarcal. (29s.)

El president del Consell Comarcal del Bages, Cristòfol Gimeno, diu que la decisió de Sant Fruitós de Bages no voler acollir l'aeroport els va descol·locar. (30s.)