Canvis de mobilitat al carrer Guimerà durant la campanya de Nadal

Entre el divendres 18 de desembre i fins al dilluns 11 de gener

Redacció
16 de desembre del 2015
Actualitzat a les 14:50h
A partir del proper divendres 18 de desembre i fins al dilluns 11 de gener, l'Ajuntament de Manresa realitzarà una prova pilot per convertir el carrer Guimerà en una illa de vianants per la campanya comercial de Nadal, una mesura que respon a la petició de l'associació de botiguers per incentivar i dinamitzar l'activitat comercial, i alhora, facilitar la mobilitat de vianants i de transport públic en aquestes dates.

Canvis de mobilitat

- Canvi de trànsit de Passeig Pere III a partir de la plaça 11 de setembre: L'accés de vehicles a Pg. Pere III costat carrer Canyelles i Guimerà es realitzarà des de Pg. Pere III – pl. 11 de setembre, atès que s'invertirà de sentit de circulació del lateral de Pg. Pere III costat carrer Circumval·lació. De manera que els vehicles que circulin per Pg. Pere III – pl. 11 de setembre en direcció Pl. Espanya hauran d'optar per circular per costat dret o esquerre de Pg. Pere III segons la seva destinació:

- Pg. Pere III costat dret (segons sentit de circulació): accés a carrer Primer de Maig – Pàrquing Bàlsena, Institut Lluís de Peguera, CAP Bages, Correus, Policia Nacional, Pàrquing Europa, carrer Carrió – Pàrquing Carrió, ...
- Pg. Pere III costat esquerre (segons sentit de circulació): Carrer Canyelles – Pàrquing La Farola, carrer Guimerà (accés restringit)

- Tancament al trànsit de vehicles dels passos de vianants de les andanes de Passeig Pere III amb plaça Espanya: de manera que s'unirà el 2on i 3er tram de Pg. Pere III amb Pl. Espanya per al pas exclusiu de vianants, i per tant els vehicles que circulin per Pg. Pere III - pl. Espanya costat Correus - CAP Bages no podran accedir a Pg. Pere III costat carrer Canyelles i Guimerà.

- Illa de vianants del carrer Guimerà: Es restringirà el trànsit de carrer Guimerà entre carrer Canyelles i Sant Joan Baptista de la Salle, de manera que sols es permetrà el pas de vehicles de residents (24h), transport públic (bus i taxis), els vehicles que realitzin operacions de càrrega i descàrrega ( de les 20h a les 12h), serveis i emergències. La restà de trànsit es desviarà pel carrer Canyelles. Es prohibirà l'estacionament anul·lant la zona blava.

- Tall de trànsit de vehicles en el tram de carrer Guimerà: es prohibirà el pas de vehicles al carrer Guimerà entre el carrer Sant Joan Bsta La Salle i Muralla del Carme. S'anul·larà la parada de transport públic i la zona de càrrega i descàrrega. Es tancarà la sortida del pàrquing públic de La Porxada al carrer Guimerà.  Els usuaris dels guals del carrer Canonge Mulet i Pg. Pere III accediran des de la Muralla de Sant Francesc.

- Nou pas de vianants a la Muralla – pl. Sant Domènec: S'estableix un nou pas de vianants semaforitzat de forma provisional que connectarà el carrer Guimerà amb el centre de la Pl. Sant Domènec. També s'ampliarà pas de vianants de Pg. Pere III – pl. St. Domènec per tal d'evitar l'estretament actual.

Afectacions al transport públic

- "Guimerà": es trasllada a l'inici del carrer Guimerà (Crist Rei)
- "Pl. Espanya" (urbà): es trasllada al Pg. Pere III davant edifici Sindicats
- "Mercat Puigmercadal" (només L1): es trasllada a la ctra. de Vic davant edifici Infants
- Parada bus interurbà de plaça Espanya: es trasllada a Pg. Pere III entre pl. 11 de setembre i carrer Sèquia (dir. Bonavista).

Modificacions de recorreguts (més informació a www.manresabus.com)

- La línia 1 i F6 (festius) de la Balconada trasllada la parada de Guimerà a l'inici del carrer Guimerà (Crist Rei) i la parada Mercat Puigmercadal es trasllada davant de l'edifici Infants (carretera de Vic).
- La línia 2 dela Parada, es desviarà per la carretera de Vic, fent la seva parada central a la Pl. Sant Domènec. S'anul·laran les parades de Bonavista, plaça Espanya i Guimerà.
- La línia 3 de la Mion-plaça Catalunya, es trasllada de la parada de Guimerà a l'inici del carrer Guimerà (Crist Rei), fent la seva parada central a la pl. Sant Domènec.
- Informació dels serveis interurbans a través del telèfon 93.874.66.66 (Estació d'autobusos)