La Nit Viva de Fonollosa retorna als origens rurals per Nadal

Diverses escenes tradicionals formaran aquest espectacle que recrea la vida a pagès de fa més d'un segle tot combinant quadres d'oficis antics i pessebre

Redacció
16 de desembre del 2015
Actualitzat a les 11:54h
La Nit Viva de Fonollosa no para de créixer amb noves escenes.
La Nit Viva de Fonollosa no para de créixer amb noves escenes. | Gemma Palà

Ja és el novè any que els pobles de Fonollosa, Camps i Aguilar de Segarra s'uneixen per donar vida -i mai millor dit!- a la Nit Viva, un espectacle nadalenc que transporta el visitant 150 anys enrere mitjançant un recorregut d'uns 50 minuts, aproximadament, que mostra alguns dels oficis típics de la vida rural del segle passat que actualment ja no es duen a terme. La representació, que l'any passat va acollir a 2.000 persones vingudes d'arreu del país, transcorre pels carrers i per l'interior de cases centenàries del Raval del Sastre del poble de Fonollosa (datades del segle XVII) en la qual els espectadors podran veure com es duia a terme la premsa d'oli, com es treballava al celler, quina era la feina dels segadors, què era el salpàs, com era el carro de la verema o com es matava el porc. A banda d'aquestes escenes típiques del segle XX, també hi haurà lloc per recreacions de caire més nadalenc, com la del Portal de Betlem o diverses escenes del pessebre.

La Nit Viva ha programat quatre sessions dobles -la primera a un quart de set de la tarda i la segona a dos quarts de vuit del vespre- que es duran a terme els dies 27 de desembre i 1, 2 i 3 de gener. El preu de l'entrada serà de 6 euros -amb descomptes per infants i grups (pels menors de 4 anys serà gratuït)- i en finalitzar el recoregut s'oferirà pa per torrar amb cansalada i allioli de codony. D'altra banda també hi haurà servei de bar i venda de productes de la terra.