Els Penjats del Campus fan dos anys convertint-se en colla de sis

Quatre de 6 dels Penjats del Campus, descarregat durant la diada.
Quatre de 6 dels Penjats del Campus, descarregat durant la diada. | Arnau Camps
Samantha Hidalgo
15 de desembre del 2015
Actualitzat a les 10:19h

Quatre de 6 dels Penjats del Campus, descarregat durant la diada. Foto: Arnau Camps


La colla castellera Penjats del Campus van celebrar dissabte els seus dos anys de vida amb una diada que va comptar amb los marracos de la UdL, els Ganàpies de la UAB i els Pataquers de la URV, i ho van fer de la millor manera possible, convertint-se, definitivament, en colla castellera de 6. La diada començava amb molt de retard degut a una incidència a la carretera d'una de les colles convidades, motiu pel qual es van suprimir els pilars d'entrada i, per logística, els Pataquers van arrancar l'actuació, i ho van fer amb un tres de sis una mica lent però molt estable.

Els de la UAB començaven amb un cinc de sis que tenen molt consolidat i a continuació els de casa sortien aquesta primera ronda amb un quatre de sis. L'estructura, que estava força quieta, es va deformar un instant però es va saber recuperar convertint-se en el primer castell d'aquest tipus que descarregava la colla. Després de l'eufòria general tancaven ronda els lleidatans, que van alçar un dels seus castells sostre, el tres de sis amb el pilar.

Seguidament el repetien els de la URV en segona ronda, que el van descarregar amb molt d'èxit. Els de Manresa van fer un tres de sis, que, malgrat els canvis d'última hora tant al tronc com al pom de dalt, seria el tercer que descarregava la colla i va sortir amb total fluïdesa. Els Ganàpies van optar per un castell de tronc molt ampli, el set de sis, i els Marracos van enlairar un quatre de sis que no va patir gens.

En última ronda els castell no van ser tan sòlids com quan s'havia iniciat l'actuació i la segona part de la diada es va patir una mica. Per una banda, els Pataquers feien un quatre de sis, així com els Ganàpies, que va perdre les mides al pas d'enxaneta. Per altra, els Marracos van fer un intent del tres de sis i el van tornar a muntar per descarregar-lo amb el pis de dosos bastant tancat. Els Penjats ara s'atrevien amb un altre castell que estrenava la colla, el primer tres de sis amb el pilar, que va estar tremolós durant tot el castell i els va fer suar la camisa, fins que es va descarregar.

L'actuació va finalitzar amb els pilars de comiat: dos pilars de quatre per part dels padrins Ganàpies i de Marracos, i un pilar de quatre de la colla local i dels Pataquers.

La celebració, al so de les gralles i els tabals, es va desplaçar al Museu de la Tècnica on el grup de percussió dels Batrakes juntament amb els diables Fot-li Foc donaven pas al sopar i la gran festa de celebració que feia honor al repte aconseguit.