Mireia Estefanell serà la número 2 del nou govern de CiU i ERC a Manresa

El nou cartipàs s'espera aprovar en un ple extraordinari durant el mes de gener | Les quatre àrees de govern tindran el president i el vicepresident de diferent color polític

Pere Fontanals
11 de desembre del 2015
Actualitzat a les 22:32h
990_1449135202576_1448387899DSC_9092
990_1449135202576_1448387899DSC_9092

Toni Llobet, Valentí Junyent i Mireia Estefanell, en una imatge d'arxiu. Foto: AjM


L'actual presidenta del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Manresa serà la número 2, darrere de l'alcalde Valentí Junyent, en la configuració del nou govern municipal que CiU i els republicans estan negociant des de primers de desembre tal i com va avançarManresainfo.cat. Això, a efectes pràctics, significarà que Estefanell ostentarà el càrrec de primer tinent d'alcalde.

Segons els portaveus de les negociacions entre tots dos partits, Toni Llobet, per part dels nacionalistes, i Ramon Fontdevila, pels republicans, les dues reunions que s'han fet fins ara han servit per començar a dibuixar un acord que prioritza l'alternància entre les dues forces tant a nivell troncal, com en cada una de les quatre grans àrees de govern. En aquest tema, dues de les àrees estaran presidides per CiU i dues més per ERC, i les vicepresidències s'assignaran creuades de manera que president i vicepresident no siguin del mateix grup municipal.

La idea de la negociació és fer cau i net de la composició de govern municipal actual, i pensar el nou govern des del principi, en comptes d'apedaçar l'actual. En aquest sentit, les reunions que s'han celebrat fins ara han servit per valorar positivament l'acord d'investidura i governabilitat que van signar les dues formacions poc després de les passades municipals, i per traçar les línies mestres del que serà nou govern.

Tot i que els membres de la mesa de negociació comencen a valorar les capacitats de cada un dels setze regidors -9 de CiU i 7 d'ERC-, encara no s'ha començat a debatre l'assignació de les carteres de govern. Malgrat tot, ambdues formacions tenen assumit que alguns regidors no tindran delegació assignada, de manera que seran al govern, però sense funció executiva.

El nou cartipàs, en un ple extraordinari durant el mes de gener

Com avançava Manresainfo.cat, el nou govern no s'aprovarà fins al mes de gener de 2016. En el ple de dijous entrant es votarà el pressupost municipal, que pràcticament està tancat, i el nou cartipàs s'aprovarà durant el mes de gener, previsiblement en un ple extraordinari, per no confondre'l amb els temes quotidians del ple ordinari, i dotar-lo de transcendència amb una litúrgia pròpia.