Montserrat obre diumenge l'Any Jubilar de la Misericòrdia

El P. Abat Josep M. Soler presidirà l'acte d'obertura de la Porta Santa de la Basílica de Santa Maria

Redacció
10 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:33h
Diumenge, dia 13, tindrà lloc a Montserrat l'obertura de l'Any Jubilar de la Misericòrdia, tal com es farà a les catedrals i als altres llocs designats com a esglésies jubilars. El bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés, ha disposat que la catedral de Sant Llorenç i el Santuari de Montserrat siguin a la diòcesi els dos llocs de pelegrinatge de l'Any Sant.

Per aquest motiu, a les 11h, el P. Abat Josep M. Soler presidirà la celebració que començarà a l'atri de la Basílica amb la proclamació de l'Evangeli i la lectura d'un fragment de la butlla del Papa Francesc que convoca el Jubileu. A continuació, seguit de la Comunitat benedictina i l'Escolania, s'adreçarà cap a la porta per on els fidels accedeixen al Cambril de la Mare de Déu, hi farà l'ostensió de l'Evangeliari i obrirà els batents de la porta. La processó serà l'inici de l'Eucaristia del Diumenge III d'Advent, que també tindrà les particularitats pròpies de l'ocasió i que acabarà, abans de la benedicció de comiat, amb el cant de la Salve montserratina alternada amb la polifonia dels escolans. L'acte es clourà amb la processó de sortida i el cant del Virolai.

Durant l'Any Jubilar de la Misericòrdia, la Porta Santa estarà ornada amb la inscripció "Annus Sanctus, Iubilaeum Misericordiae. 13-XII-15 – 20-XI-16".

Montserrat TV oferirà, a través de la Xarxa de Comunicació Local, l'emissió en directe d'aquesta eucaristia. La realització serà coberta per 10 càmeres: 4 d'elles, exteriors; a més de les habituals de l'interior de la Basílica. També es podrà seguir a través de Ràdio Estel (106,6FM / www.radioestel.cat), a més de Montserrat Ràdio (100,6FM / www.montserratradio.cat) i Montserrat TV.