El Rotary premia Ampans en la 14a edició del Simeó Selga

El projecte guardonat preveu crear una xarxa de mentors perquè guïin, estimulin i encoratgin a joves amb discapacitat intel·lectual perquè donin el millor d'ells en l'àmbit personal i professional

Redacció
09 de desembre del 2015
Actualitzat el 10 de desembre a les 10:44h
Ampans, que enguany celebra el 50è aniversari, ha estat premiat en la catorzena edició del Premi Simeó Selga que atorga el Rotary Club de Manresa-Bages. Mitjançant aquest guardó el Rotary ofereix suport econòmic a un projecte d'interès social promogut per una entitat de la comarca.

"Projecte mentors que guien, estimulen i encoratgen a joves perquè donin el millor d'ells en l'àmbit personal i professional" és el nom del projecte guanyador destinat a nois i noies d'entre 18 i 21 anys amb discapacitat intel·lectual que arriben a la majoria d'edat amb xarxes familiars i socials molt precàries. A través d'aquesta iniciativa es pretén crear una xarxa de mentors a la comarca del Bages per donar-los suport en el seu procés d'emancipació i siguin una referència per al seu projecte de vida. Així, es vol aconseguir que el jove tingui una referència estable i segura que li transmeti coneixement i li faciliti oportunitats que representin un impacte d'inclusió i progrés.

En una primera fase es desenvoluparà un estudi de persones susceptibles d'esdevenir mentors i de joves amb el perfil especificat que puguin gaudir d'aquesta experiència. Hi haurà un coordinador del programa que organitzarà sessions individuals informatives del projecte tant per als mentors com per als joves. Aquestes sessions es desenvoluparan en entorns locals per fer-ne divulgació i també a nivell individual. A partir d'això, la disponibilitat de candidats mentors i perfils de joves, el coordinador proposarà un procés de vinculacions, que es portaran a terme mitjançant un protocol, que inclou procediment de coneixença, base de la relació mentor/jove.

El projecte preveu una avaluació de resultats i una important visualització de la feina que fan els mentors per la sensibilització que això suposa. En aquest sentit, es preveuen diferents estratègies per posar en valor la futura feina dels mentors perquè això ajudi a motivar altres persones a assumir aquest rol de coresponsabilitat social.
 
Concert de Reis

El Concert de Reis del Rortary Club Manresa-Bages tindrà lloc el dia 10 de gener a les sis de la tarda al Kursaal. Com ja és tradició, el concert anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat que presentarà una proposta típica d'aquestes dates amb obertures, marxes, polques i valsos de la Família Strauss i d'altres compositors. Com en les darreres edicions, es comptarà amb la participació dels cors infantil i juvenil de l'Orfeó Manresà.

Un any més, l'objectiu serà intentar omplir totes les butaques del teatre ja que els beneficis que s'obtinguin d'aquest concert serviran com a dotació econòmica pel premi Simeó Selga. L'entrega del premi es farà en el decurs de l'acte que es programa amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i d'un centenar d'empreses de la comarca del Bages. En les darreres edicions l'import ha estat de 6.000 euros.

Properament, les localitats per al concert es podran adquirir, per 22 euros, a les taquilles del Teatre Kursaal, per telèfon 93 872 36 36 o mitjançant la pàgina web del Kursaal.