Irehom mostrarà la validesa del Model Matatu amb «Un diàleg amb el bosc»

L'activitat es durà a terme aquest diumenge, a dos quarts de deu del matí, a Casasaies de Castellgalí

Redacció
09 de desembre del 2015
Actualitzat el 10 de desembre a les 11:32h
Imatge de Tardor
Imatge de Tardor | Josep M Costa

Irehom posarà en pràctica el Model Matatu provinent de Brasil. Foto: Josep M Costa


Aquest diumenge 13 de desembre el col·lectiu Irehom ha preparat una activitat pensada per a tots els públics ("des de nens amb mesos fins a persones de 150 anys", diuen ells) i centrada en el Model Matatu, provinent del Brasil, que es basa en gestionar el bosc de manera que no s'hi creïn incendis i incentivant els jardins naturals "que queden amagats entre les branques seques i els arbres caiguts", afirmen: "només cal endreçar el que hi ha malalt o està malmès".  

Des d'Irehom es vol estudiar l'aplicació d'aquest model per implantar-lo al bosc mediterrani, amb la intenció d'ajudar a connectar amb un mateix a través de la natura "que ens fa de mirall i ens ensenya el que hem de fer en cada moment, quan fem silenci", expliquen.

Amb la intenció de demostrar que a partir d'una actitud determinada es poden extreure molts beneficis tan personals com naturals del bosc, l'activitat "Un diàleg amb el bosc" es durà a terme a dos quarts de deu del matí a la seu d'Irehom, situada a la Vall d'Artigues, a Casasaies, en terme de Castellgalí. En el cas de no saber on és, cliqueu aquí per fer un cop d'ull a la ruta que heu de seguir (venint des de Manresa).