Setmana d'art, literatura i poesia a la Papers

Des d'aquest dimecres i fins dissabte, la llibreria manresana oferirà diverses propostes artístiques i culturals

Redacció
09 de desembre del 2015
Actualitzat a les 20:44h
La llibreria Papers de Manresa té una agenda plena que comença la seva activitat aquest dimecres i que no l'aturarà fins dissabte. Amb una clara intenció de divulgar i despertar la part més artística i creativa de cadascú, la primera proposta del local manresà és la de la mostra d'il·lustració digital de l'artista i enginyer Jordi Sánchez Sánchez que, a partir de les set de la tarda exposarà les seves obres a la Papers, que es podran veure fins el 7 de gener.

Dijous dia 10 a les set de la tarda serà el torn de la literatura infantil, a través de la presentació dels llibres "Un lloc per a la Rula" i "Inseparables", escrits per Mar Pavón i amb il·lustracions de Maria Girón. "Un lloc per a la Rula" parla de la vida d'aquesta nena que busca el seu lloc al món. La seva família li recorda que el seu lloc és a casa, fent el llit, preparant el dinar, anant a comprar i tenint cura dels seus germans. Un bon dia, però, descobreix el gust per la lectura i gràcies a això, la petita Rula entén que el seu lloc és on els seus passos la portin. Es tracta, doncs, d'un relat impactant, pulcrament il·lustrat, per conscienciar sobre la marginació a què encara avui, en molts indrets del planeta, es continua sotmetent la dona des que neix, pel sol fet de ser-ho.

"Inseparables", per la seva banda, és un conte narrat en primera persona amb una sabata com a protagonista. Aquesta original història fa partícip a qui la llegeix, d'un viatge tan incert com traumàtic, que acaba de la manera més insospitada. Un àlbum que apropa els infants a una altra realitat; aquella on els autèntics "superherois" no només existeixen sinó que aconsegueixen que els nens, malgrat tot, tornin a somriure.

Divendres a les vuit del vespre, el berguedà Vicenç Zumajo presentarà el seu llibre "No tinc res contra les cordes", un recull de microrelats en forma de poemes. 

L'endemà, a les set del vespre serà el torn del recital poètic del llibre "Amor Núvol", de Valentí Parcerisa. A través de la veu de l'actriu Àngels Torrens, es repassaran els poemes més punyents de la publicació d'aquest manresà, que a banda d'aquest poemari també ha escrit "Homenatge", "Rocs de fona" i "A contrallum". "Amor Núvol" és un cant a l'ideal personal, sempre inabastable i indefinible, que ens guia i ens mou durant tota la nostra vida.