Gran èxit de les 24 hores de pujades solidàries al Collbaix

Gairebé 650 persones van fer el cim del Collbaix entre divendres i dissabte i van fer la donació d'un euro per pujada

Un grup de participants a la pujada, al com del Collbaix.
Un grup de participants a la pujada, al com del Collbaix. | CES
Redacció
06 de desembre del 2015
Actualitzat a les 20:32h

Les 24 hores de pujades al Collbaix que s'han celebrat aquest cap de setmana han estat un veritable èxit de convocatòria tant en la vessant esportiva com en la solidària. Un total de 647 persones han coronat l'emblemàtic cim bagenc i han fet la seva aportació econòmica per a la Marató de TV3 que enguany recapta fons per la investigació de la diabetis i l'obesitat.

El camp base situat a la falda del Collbaix per la vessant de Sant Joan de Vilatorrada ha servit de punt d'inici i final per a tothom qui ha volgut posar el seu granet de sorra i participar en la iniciativa promoguda pel sallentí Sergi Cots. Cots ha comptat amb la col·laboració de Joan Farré, Albert Cabra, Lluís Ruiz i Carme Tort, que han fet que una simple trobada d'amics esdevingui una festa esportiva i solidària de primer nivell. Per Sergi Cots "la màgia del Collbaix Extrem Solidari ha estat veure famílies compartint l'ascens, gent gran, esportistes i gent que potser no hi havia ascendit mai compartint un objectiu i fent esport. Estem molt satisfets de la resposta de tothom que ha vingut fins aquí i dels col·laboradors que han permès que la festa fos lluïda. Fem un balanç molt positiu i som conscients que amb aquesta iniciativa hem fet feliç a molta gent. Sempre recordarem aquest cap de setmana".

El Collbaix Extrem Solidari ha recaptat fons amb pujades al Collbaix des de la falda des de les 5 de la tarda de divendres fins a la mateixa hora de dissabte, per un itinerari de 2.4 kilòmetres i 265 metres de desnivell positiu on cada participant donava un euro per pujada a benefici de la Marató de TV3. Esportistes de primer nivell com Núria Picas, Gerard Morales o Agustí Roc no es van perdre la festa i van fer ascensos de nit. Durant la jornada de dissabte moltes famílies i excursionistes van fer costat als organitzadors que van fer 25 pujades al Collbaix.

L'èxit de la trobada ha mostrat una vegada més que la societat catalana és plenament solidària i alhora ha portat a molts bagencs i catalans a conèixer la muntanya del Collbaix. L'organització vol agrair molt especialment l'esforç a Caldos Aneto, l'Hostal del Camp, SadiCarn, Leksport, Vèrtic, Ríos Runing, Distribuïdora Rubio, Fartlek Santpedor i al gimnàs Cube per la seva col·laboració i contribució al llarg de les 24 hores del Collbaix.