Un estudi acústic sorpresa a l'aeròdrom de Sant Fruitós diu que el soroll és legal

L'empresa Bureau Veritas va establir controls sonomètrics per encàrrec de l'Ajuntament de Sant Fruitós a Ampans i a l'Institut Gerbet d'Aurillac el passat 20 de novembre

Redacció
04 de desembre del 2015
Actualitzat el 05 de desembre a les 21:55h
Un estudi sorpresa conclou que els nivells acústics a l'aeròdrom es mouen dins la llei.
Un estudi sorpresa conclou que els nivells acústics a l'aeròdrom es mouen dins la llei. | SkyDive BCN

Un estudi sorpresa conclou que els nivells acústics a l'aeròdrom es mouen dins la llei. Foto: SkyDive BCN


Un estudi de sonometria realitzat sense previ avís el passat 20 de novembre i encarregat per l'Ajuntament de Sant Fruitós conclou que els nivells acústics derivats de l'activitat de les aeronaus que realitzen la seva activitat al voltant de l'aeròdrom d'aquesta població es mouen dins dels paràmetres legals.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha complert amb l'acord que va assumir amb la Comissió Paritària de Seguiment de l'Aeròdrom de fer un estudi acústic sorpresa per poder determinar si el soroll que es percep està dins la legalitat. Ara, l'Ajuntament disposa dels resultats de l'acció de control que va fer l'empresa ECA Bureau Veritas el 20 de novembre passat. L'informe determina que els nivells acústics compleixen la normativa actual.

Les mesures acústiques per comprovar els nivells sonors exteriors es van fer en horari diürn, sense avís previ a l'empresa i en dos punts receptors sensibles de la zona –Ampans i Institut Gerbert d'Aurillac- i avaluant els moviments de les aeronaus. Els nivells compleixen la normativa establerta en la Llei 16/2002, aplicable al trànsit d'avions i helicòpters.

Al Centre d'Ocupació la Llum d'Ampans, el nivell d'avaluació obtingut va ser de 48 db(A) amb una pressió sonora màxima de 65 db(A). En aquesta distància els valors màxims permesos són de 65 i 85db (A). A l'INS Gerbert d'Aurillac, el nivell d'avaluació obtingut va ser de 54 db(A) amb una pressió sonora màxima de 64 db(A). En aquest cas, els valora màxims permesos són de 60 i 80 db(A).

En la propera reunió de la Comissió, l'enginyer municipal exposarà als assistents el contingut de tot l'informe.
 

Mesures acústiques