La influència francesa de Barcelona, descrita per un manresà

L'escriptor Josep Montoya presentarà dilluns a la llibreria Parcir "La Barcelona francesa"

Redacció
01 de desembre del 2015
Actualitzat a les 21:12h
Josep Montoya ha escrit "La Barcelona francesa".
Josep Montoya ha escrit "La Barcelona francesa". | Arxiu particular

Josep Montoya ha escrit Foto: Arxiu particular


L'escriptor manresà Josep Montoya presentarà el proper dilluns a les 8 del vespre a la llibreria Parcir el seu darrer llibre "La Barcelona francesa" (Cossetània). "La Barcelona francesa" enceta una nova col·lecció innovadora en el panorama de les guies turístiques. S'ha dissenyat des de CatEmocions amb l'edició de Cossetània i l'impuls econòmic del Servei d'Edicions de l'Ajuntament de Barcelona.

Es tracta d'una mirada a Barcelona des de l'òptica d'allò que ens uneix a totes les terres ara franceses. L'any que ve sortirà La Barcelona Jueva, la italiana i la britànica. En tots els casos hi ha la voluntat que n'aparegui, òbviament, la traducció a les llengües respectives.

Els recorreguts d'aquest llibre permeten resseguir la petja francesa a Barcelona al llarg de més d'un mil·lenni. Comtesses i bandolers occitans, la Revolució Francesa a Barcelona, el carrer dels francesos, el barri de la França Xica, els fotògrafs Napoleon, el terrible comte d'Espagnac, el Montmartre barceloní o la història d'amor de Maurice Chevalier amb Barcelona, entre d'altres, inspiren 17 itineraris per descobrir l'empremta francesa que s'amaga en diferents llocs emblemàtics de la ciutat. Santa Maria del Mar, el Parc del Laberint, el Paral·lel o el Parc de la Ciutadella són alguns dels indrets on el visitant podrà visualitzar La Barcelona francesa.

Josep Montoya i Barberà, llicenciat en dret i diplomat en turisme cultural i interpretació ambiental i del patrimoni, ha participat en plans estratègics de turisme, projectes de valorització del patrimoni i conceptualització d'oficines de turisme, centres d'interpretació i fires de recreació històrica de diversos municipis catalans. Amb experiència també en l'àmbit social, és coautor dels llibres "La Catalunya rebel. 13 itineraris per la vall de la Gavarresa" (2015), "La aplicación de la responsabilidad social a la gestión de las personas" (2008) i "Entre la familia y el trabajo. Realidades y soluciones para la sociedad actual" (2007).