El govern de Castellgalí no se sent responsable pel cas de l'extresorer

Cristòfol Gimeno va assegurar al ple que ja respondran a la justícia "si així ho considera el jutge", però "no cal fer dos judicis simultanis"

Redacció
01 de desembre del 2015
Actualitzat el 02 de desembre a les 11:15h
Ple de l'Ajuntament de Castellgalí, aquest dilluns.
Ple de l'Ajuntament de Castellgalí, aquest dilluns. | Manresainfo.cat

El govern de Castellgalí no se sent responsable polític de la presumpta apropiació indeguda de més de 400.000 euros del que s'acusa l'extresorer del consistori. És més, l'alcalde de la població, Cristòfol Gimeno, va assegurar que el govern, "que és qui més es va sentir traït per aquesta acció", ja que la va portar a terme una persona que feia anys que era de confiança, "som els primers que volem que s'aclareixi".

El debat va tenir lloc dilluns al vespre en el ple de l'Ajuntament de Castellgalí quan el grup municipal de CiU va presentar una moció sobre la presumpta apropiació indeguda de més de 400.000 euros per part de l'extresorer municipal i les responsabilitats polítiques que se n'havien de derivar. La moció demanava que el secretari emetés "un informe detallant si existeixen responsabilitats per part dels càrrecs, regidors o alcalde en els fets que es descriuen a l'auditoria". També "que es creï una comissió d'investigació interna a l'Ajuntament", i que per part de "l'alcalde s'assumeixin o es determinin les responsabilitats polítiques" que consideri adients i proporcionals "en el termini d'una setmana".

La moció només va ser votada pels propis nacionalistes, amb dues regidories d'onze, i va ser votada en contra pel govern socialista. ERC, per la seva part, es va abstenir. En la defensa de la seva posició, Cristòfol Gimeno va recordar que el cas està en mans de la justícia ordinària, "que és on respondrem si així ho considera el jutge". Mentrestant, "no cal fer dos judicis simultanis".