Súria analitza l'abús de les pantalles per part dels adolescents

Redacció
30 de novembre del 2015
Actualitzat a les 14:08h
Jornada sobre l'ús i abús de pantalles a l'adolescència.
Jornada sobre l'ús i abús de pantalles a l'adolescència. | AjSú

Jornada sobre l'ús i abús de pantalles a l'adolescència. Foto: AjSú


L'Institut Mig-Món de Súria ha acollit aquest mes de novembre les dues xerrades del cicle "Ús o abús de les pantalles a l'adolescència", organitzades en el marc del Programa de Suport a les Famílies del present curs 2015-16. L'organització del cicle ha anat a càrrec de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament i del propi Institut.

Les xerrades han estat realitzades per representants de l'entitat barcelonina Educació per a l'Acció Crítica i dels Mossos d'Esquadra.

Una de les conclusions del cicle és que els ordinadors, les tauletes i els telèfons mòbils són tecnologies que poden aportar valor a l'aprenentatge i consolidar els valors socials. Malgrat això, un mal ús pot fer que interfereixin negativament en la consolidació d'hàbits de concentració i afavoreixin l'aïllament de l'entorn no virtual.

Els dos ponents del cicle van remarcar la importància d'una actitud activa dels progenitors de nois i noies adolescents en la gestió de l'accés a internet per tal de minimitzar-ne els riscos i aprofitar els avantatges de les actuals tecnologies de la comunicació. Una de les recomanacions bàsiques és no publicar dades privades ni documents personals a les xarxes socials.

L'organització del cicle ha tingut el suport de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del centre i el Punt d'Informació Juvenil (PIJ) de Súria.
Arxivat a