Sílvia Leal i Adrià Duarii s'imposen a la Bell Race

La solsonina i Josep Roset s'emporten la victòria del 4rt Campionat Maqui de curses de Muntanya del Bages i Berguedà

Redacció
30 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:15h
Sortida de la Bell Race al Mas de la Sala.
Sortida de la Bell Race al Mas de la Sala. | Marc Ribas

La Bell Race que es disputava diumenge al Mas de la Sala, al terme de Sallent, era la cursa que tancava el Campionat Maqui 2015. Al voltant de 300 corredors s'han aplegat a l'Hotel Mas de la Sala de Cabrianes per recórrer els 15 Km d'itinerari per la comarca del Bages. 

Adrià Duarri i Josep Roset han liderat la cursa des de l'inici, juntament amb Albert Comellas. Duarri ha imposat un fort ritme que només ha pogut seguir Roset, mentre que Comellas ha quedat despenjat a partir del quilòmetre 4. A falta de 5 Km, Roset s'ha posat al capdavant intensificant el ritme però als últims 300 metres Duarri ha esprintat i li ha acabat traient 3 segons a Roset. Adrià Duarri ha entrat a la meta amb un temps d'1:05:52, seguit del corredor de Navàs, Josep Roset, amb un temps de 1:05:55, i d'Albert Comellas, amb 1:08:28. 

Per la seva banda, la corredora del Centre Excursionista del Solsonès, Sílvia Leal, ha guanyat en categoria femenina amb una autoritat absoluta, amb un temps de 1:19:00, per davant de Yolanda Garcia 1:29:00 i Laia Gonfaus 1:30:00. Cal destacar que tan sols 14 hores abans Leal havia guanyat la cursa nocturna Rosa del Nord, fent parella amb Sílvia Zuñiga.

D'aquesta manera, Josep Roset i Sílvia Leal són els nous campions de la general del Campionat Maqui, el circuit de curses de muntanya del Bages i el Berguedà. 

En categoria d'equips, que ha estat molt renyida, el primer lloc se l'ha emportat el CE Solsonès, seguit dels Mountain Runners del Berguedà i en tercera posició han quedat els Desmuntamarges de Navàs.

L'Hotel Mas de la Sala acollia per tercer any consecutiu la Bell Race, que es presentava amb novetats en el recorregut, posant a prova als participants tot jugant amb el terreny. "No tenim grans muntanyes aquesta zona del Bages, però de pujades d'infart, baixades, rocs, branques, matolls i un territori sinuós amb sorpreses, en tenim i molt. Els que ja ens coneixen saben que jugarem amb el terreny i el nom de Campionat Maqui no és perquè sí. S'ha de venir a gaudir, el nostre consell és deixar el GPS/Rellotge a casa i interactuar amb corredors, terreny, paisatge i organització. Viu l'esperit del Campionat Maqui i la Bell Race", avisaven des de l'organització.

El Campionat Maqui tanca un any més el seu circuit per a tots aquells corredors que busquen curses amb trets diferencials, més enllà d'una classificació i un temps total. Els amants d'aquest circuit tornaran a tenir una cita a partir de l'octubre del 2016, 3 mesos de muntanya i corriols; 3 mesos de curses Maquis, on el terreny, el territori, l'ambient i el tracte de proximitat fan que entre els seguidors d'aquest campionat es constitueixi com una petita família.
 

Classificació masculina

Classificació femenina